Flyselskap

Feirer 20 år med flyvninger mellom Italia og Norge 

Aerial view of St Peter at sunset. Drone point of view. Pressefoto: Norwegian.no

2. april er det 20 år siden Norwegian satte kurs mot Italia. Det første flyet var fullbooket og gikk fra Oslo lufthavn Gardermoen til Pisa og tok av klokken 16:20. Siden da har Norwegian ønsket ombord mer enn 3,5 millioner reisende mellom Italia og Norge.   

Storslåtte byer, fantastiske strender, vakre innsjøer samt verdens beste pizza, pasta og iskrem er grunn nok til å avlegge Italia et besøk.

– Italia er en skattkiste av et land og har mye å tilby nordiske turister. Basert på en økende interesse for reiser til Italia åpnet vi i fjor tre nye ruter. Både til byene Bologna, Bari og Bergamo. Denne sommeren flyr vi til 11 destinasjoner og vil gjennomføre 13 daglige flyvninger til og fra spennende reisemål i Italia, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

Siden den første flyvningen til Pisa, har Norwegian utvidet rutenettet og nå tilbyr selskapet reiser fra Norge til og fra Milano, Roma, Verona, Napoli, Sardinia, Sicilia, Venezia, Bergamo, Bologna og Bari.

Samarbeidet med Norwegian går helt tilbake til den første flyvningen til Italia, og det er da ekstra hyggelig å se den positive utviklingen i markedet. For den kommende sesongen har det aldri vært flere muligheter for å fly mellom Norge og Italia. Antallet direkteruter har økt de siste årene, og dette har gitt betydelig vekst i antall overnattingsdøgn for italienere i Norge. Norge som turistland fortsetter å være meget populært blant italienerne. Naturopplevelser er et must, og fjord og fjell, midnattssol og nordlys topper listen. Norwegians nye og varierte rutetilbud ønskes velkommen både fra publikum og turoperatører. Mange velger å besøke Norge nettopp på grunn av de mange og nye direkterutene. Det spiller også inn at euroen er sterk, så italienerne får mye for pengene når de er i Norge.

Elisabeth Ones, markedsansvarlig turisme i Innovasjon Norge.

Malaga fra Sandefjord 13 nye ruter mellom Italia og Norge 
Pressefoto: Norwegian.

Norwegians direkteruter mellom Italia og Norge  i sommersesongen 

  • Fra Oslo til Milano/Malpensa, Milano/Bergamo, Verona, Pisa, Bologna, Venezia, Roma, Napoli, Bari, Sicilia/Catania and Palermo og Sardinia/Olbia.
  • Fra Stavanger til Milano/Bergamo.
  • Fra Bergen til Milano/Bergamo og Roma.

Kilde: Pressemelding Norwegian.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.