Flyselskap

Emirates melder om stor reiselyst rundt ramadan

ramadan
Foto: Emirates.

Dnata Travel, som er det eldste reiselivsselskapet i De forente arabiske emirater, melder om bestillinger fra reisende for den muslimske høytiden Eid al-Fitr i april har doblet seg fra 2023. Eid-feiringen markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Tidligere så dnata Travel en jevn fordeling mellom de som velger staycation og de som velger internasjonale reiser under Eid. I år foretrekker 40 prosent å feriere hjemme, mens hele 60 prosent velger å reise utenlands. Blant de mest populære destinasjonene finner vi destinasjoner som Maldivene, Thailand, Italia, Mauritius og USA.

Meerah Ketait, Head of Retail and Leisure i dnata Travel, påpeker at flere forventer å få en lengre Eid-pause i april. Hun ser en tendens til at reisende planlegger og bestiller reisen langt tidligere enn normalt, og velger destinasjoner lenger unna, som Asia og USA.

Maldivene, Mauritius og Thailand er favoritter blant reisende året rundt på grunn av tropisk klima og nærhet til De forente arabiske emirater. I år har også Italia og USA blitt populære valg for Eid-ferien. Roma, Venezia, New York City og Las Vegas er spesielt populære byer.

dnata Travel har i tillegg introdusert skreddersydde feriepakker for reisende fra Emiratene, med tilbud som femstjerners opphold, flyplasstransport og måltider på destinasjoner som Maldivene, Seychellene, Hong Kong og Bali. De tilbyr også en omfattende tur rundt til Sri Lankas fremste attraksjoner.

Ramadan

Ramadan er den niende måneden i den islamske kalenderen, og det er en hellig måned for muslimer over hele verden. Under Ramadan faste muslimer fra soloppgang til solnedgang, noe som betyr at de avstår fra å spise, drikke, røyke og ha intime forhold i løpet av dagtidstimene.

Fasten under Ramadan er en av de fem søylene i islam. Og det er en viktig religiøs praksis som utføres for å vise hengivenhet til Allah (Gud), reflektere over ens liv og øke ens åndelige bevissthet. Ramadan er også en tid for åndelig fornyelse, selvdisiplin og selvrefleksjon. Det er en tid for å styrke båndene med familie og samfunn, øke veldedighet og generøsitet, samt dyrke gode vaner og karaktertrekk.

Ramadan avsluttes med feiringen av Eid al-Fitr, som markerer slutten på fastemåneden og er en tid for glede, takknemlighet og fellesskap. Denne feiringen omfatter bønn, veldedighet, gaveutveksling, festmåltider og deling av måltider med familie, venner og naboer.