Flyselskap Sky Team

Disse loungene kan du benytte når SAS bytter til Sky Team alliansen

SAS bytter til Sky Bruk
Foto: Collage.

SAS uttreden fra Star Alliance er et faktum, og hvis alt går etter planen, forventes alliansebyttet å skje en gang i løpet av den senere halvdelen av 2024. Medlemskap i en allianse innebærer tilgang til lounger hos alle medlemsflyselskapene, og i denne artikkelen vil vi belyse de mest fremtredende medlemmenes lounger og hva du kan forvente når SAS bytter til Sky Team alliansen.

SAS bytter til Sky
Foto: KLM.

KLM Crown Lounge

Det nederlandske flyselskapet KLM, med base på Amsterdams Schiphol, driver to lounger under merket KLM Crown Lounge. For reisende innenfor Schengen-området er det tilgang til KLM Crown Lounge 25. Her kan du forvente et generøst utvalg av kalde og varme retter, et grunnleggende utvalg av øl, vin og brennevin, dusjer, et forretningsenter med skrivere, samt gratis høyhastighets Wi-Fi.

For reisende utenfor Schengen-området til flyselskapets langdistanseruter har du tilgang til den nylig åpnede flaggskipsloungen KLM Crown Lounge 52. Denne loungen, som er delt inn i flere forskjellige etasjer, tilbyr de samme fasilitetene som den enklere Schengen-loungen, men med tillegg av sovekabiner som kan bestilles mot en avgift, en utendørsterrasse og en à la carte-restaurant på øverste etasje.

All mat og drikke i restauranten på øverste etasje skjer mot betaling. Noe som står i sterk kontrast til flyselskapenes eksklusive lounger der mat og drikke vanligvis er inkludert. Loungen tilbyr et gratis utvalg av mat og drikke på nedre etasje, men hvis du vil ha en cocktail eller et glass champagne, må du betale.

Les Salons Air France
Air France lounge over to etasjer på CDG. Foto: Air France.

Les Salons Air France

Air France er et av SkyTeams få dedikerte premiumflyselskaper, og deres lounger på Paris Charles de Gaulle lever opp til flyselskapets høye standard.

På flyplassen har Air France hele 5 lounger. Tre av disse loungene ligger i Terminal 2E, som håndterer langdistanseruter og avganger utenfor Schengen-området. En ligger i Terminal 2F, som håndterer flertallet av flyvningene innenfor Schengen-området, og en ligger i 2G, som håndterer flyvninger til mindre regionale flyplasser i Europa (vanligvis destinasjoner som betjenes med små fly).

Kronjuvelen blant Air Frances lounger på Charles de Gaulle ligger i Hall L i Terminal 2E. I denne stilfullt designede loungen strømmer champagnen fritt for alle gjester, og det tilbys også et stort utvalg av varme og kalde måltider, samt en kokkestasjon og franske oster og desserter. I loungen finnes også et spa, badstue, detoxbar og hvilerom.

 

Delta Sky Club – Chicago O´Hare – Foto: Delta Mediaroom.

 

SkyClub

Delta Air Lines, med base i Atlanta, Detroit, New York JFK, Minneapolis, Seattle og Los Angeles, er verdens største flyselskap. Flyselskapets lounger går under navnet Delta SkyClub og finnes på flere amerikanske storflyplasser, samt på utvalgte flyplasser globalt.

Delta SkyClubs opprettholder samme standard som de fleste andre amerikanske innenlandslounger. Her kan du forvente et enklere utvalg av mat og drikke, samt en bar med basis utvalg av øl, vin og brennevin. Mat og drikke i disse loungene holder ikke samme standard som resten av verden, og du kan derfor ikke forvente den samme luksuriøse loungeopplevelsen som du vanligvis er vant til.

Noe disse loungene tilbyr er et stort utvalg av betalte drikkevarer i baren. Spesielt champagne, der du ofte kan finne eksklusive årganger av Dom Perignon til overraskende rimelige priser.

Clubhouse Wing – London Heathrow Terminal 3 – Foto: Virgin Atlantic.

SAS bytter til Sky Team gir tilgang til “Clubhouse”

Virgin Atlantics lounger går under navnet Clubhouse og var opprinnelig bare tilgjengelig for passasjerer i flyselskapets eksklusive Upper Class. I forbindelse med at flyselskapet ble medlem av SkyTeam tidligere i år. Er Clubhouse åpnet opp for passasjerer fra partnerne sine i alliansen, men med noen begrensninger.

London Heathrow er flyselskapets hjemmebase, og her ligger flaggskipsloungen Clubhouse. Tilgang til denne loungen er dersom du reiser på en langdistanserute fra Terminal 3 med Virgin Atlantic, Delta Air Lines eller Aeromexico.

Denne loungen, som er delt inn i to etasjer, tilbyr en spektakulær à la carte-restaurant, en betjent bar med cocktails og champagne, et treningssenter, spa, en frisørsalong og en utendørsterrasse. Virgin Atlantics Clubhouse tilbyr en loungeopplevelse utenom det vanlige. Fasilitetene som finnes i denne loungen holder samme nivå som du normalt kan forvente av en First Class lounge.

7 comments

    1. Per Faksvaag Business eller Gold antar jeg. Tror kanskje SAS Plus blir regnet som Business. Vi vet mye mer 1. september

  1. Business Class eller Gold or Diamond. Antar at Plus fra AMS/CDG blir sluppet inn.

Comments are closed.