Flyplass Flyselskap

Historisk ørkenstorm påvirker flytrafikken i Dubai

uber rabatt Historisk ørkenstorm
Historisk ørkenstorm i Dubai. Flere flyvninger er kansellert Foto: DXB airports.

Emirates flyselskap vil midlertidig stanse innsjekkingen for passasjerer som skal reise fra Dubai, fra kl. 08:00 den 17. april til midnatt den 18. april. Dette skyldes utfordringer forårsaket av dårlige vær- og veiforhold. Det er en historisk ørkenstorm som feier over de Forente Arabiske Emirater (UAE),

Berørte kunder kan kontakte sitt reisebyrå eller Emirates’ kundesenter for ombooking.

Passasjerer som ankommer Dubai og befinner seg i transitt, vil fortsatt få gjennomført videre flyvninger. Vi forventer forsinkelser både på avganger og ankomster, og oppfordrer alle reisende til å holde seg oppdaterte på de siste flytidene via emirates.com.

Vi beklager oppriktig ulempene dette medfører. Innkommende passasjerer fra Norge vil bli minimalt påvirket. Emirates jobber hardt for å gjenoppta normal drift, og våre ansatte vil gjøre alt de kan for å ivareta de berørte kundene

Terje Grue, norgessjef i Emirates.

Historisk ørkenstorm

Nesten 100 mm regn falt i løpet av bare 12 timer på tirsdag, ifølge værobservasjoner på flyplassen – omtrent det Dubai vanligvis registrerer i løpet av et helt år, ifølge FNs data. Regnet falt så kraftig og så raskt at noen bilister ble tvunget til å forlate kjøretøyene sine da flomvannet steg og veiene ble til elver.

Som resten av De forente arabiske emirater har Dubai et varmt og tørt klima. Som sådan er nedbør sjelden, og i mange områder er det begrenset infrastruktur som drenering for å håndtere ekstreme hendelser.

Da det regnet tirsdag, regnet det virkelig.

Kraftige regnhendelser som dette vil bli mer hyppige på grunn av menneskeskapte klimaendringer. Ettersom atmosfæren fortsetter å varme opp, er den i stand til å absorbere mer fuktighet som en håndkle og deretter presse den ut i form av mer ekstreme flomregn.