Flyselskap

Icelandair ser stor passasjervekst i årets første fire måneder

ser stor passasjervekst Icelandair
Ser stor passasjervekst inn i 2024. Foto: Icelandair.

Icelandair har oppnådd en imponerende milepæl i løpet av de første fire månedene av 2024. Flyselskapet rapporterte å ha transportert over én million passasjerer, med en spesielt sterk prestasjon i april.

I april alene reiste 307 000 passasjerer med Icelandair, noe som representerer en økning på 4 prosent sammenlignet med april i fjor, og en 3 prosents økning fra mars 2024. Dette viser en positiv trend i selskapets passasjertall.

Styrket transfer – marked

Ifølge Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair, var nesten halvparten av de reisende i april via-passasjerer, med 49 prosent av de totale reisende i denne kategorien. Dette indikerer en fortsatt sterk etterspørsel i via-markedet, hvor passasjerer bruker Island som en mellomstasjon på vei til andre destinasjoner.

 • Transfer-passasjerer: 49%
 • Til/Fra Island: 44%
 • Innenriksreiser: 7%

Forbedret Punktlighet

I tillegg til økningen i passasjertall, har Icelandair også forbedret sin punktlighet. I april var punktligheten på 88,3 prosent, en økning på 7,8 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Bogason krediterer dette til et stort fokus og gode prestasjoner fra selskapets ansatte.

 • Punktlighet: 88,3% i april

Ser stor passasjervekst med nye sesong destinasjoner

I mai utvidet Icelandair sitt nettverk med tre nye sesongdestinasjoner: Færøyene, Pittsburgh og Halifax. Dette er en del av selskapets strategi for å tilby flere reisemuligheter og tiltrekke flere passasjerer.

 • Nye destinasjoner i mai:
  • Færøyene
  • Pittsburgh
  • Halifax

Fremtidsutsikter

Med den kontinuerlige veksten i passasjertall og utvidelse av rutenettverket, ser Icelandair optimistisk på fremtiden. Selskapet fortsetter å tilpasse seg markedets behov og sikrer at de opprettholder høye standarder for punktlighet og kundeservice.

Icelandair har startet 2024 med imponerende resultater, og selskapet ser ut til å fortsette denne positive trenden gjennom året. Med fokus på både internasjonale og innenlandske reisende, samt forbedret operasjonell effektivitet, er Icelandair godt posisjonert for videre suksess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.