Flyselskap

SAS og Apollo inngår ny avtale verdt 4,5 Milliarder SEK

SAS aksjonærene SAS og Apollo inngår
Foto: Andy Prhat / SAS.

SAS og Apollo styrker sitt strategiske samarbeid ved å inngå en ny treårig avtale verdt 4,5 milliarder SEK. Denne avtalen sikrer at SAS fortsetter som Apollos hovedpartner for charterflyvninger i Skandinavia fra sommeren 2025 til slutten av sommeren 2027.

I 2021 signerte SAS og Apollo en rekordstor avtale for charterdrift, som gjaldt frem til 2024. Den nye avtalen innebærer at SAS skal transportere Apollos kunder til og fra 15 destinasjoner i Sverige, Danmark og Norge, samt 24 destinasjoner i hele Europa. Apollo forblir dermed SAS’ største partner innen chartersektoren.

Nye ruter

SAS og Apollo planlegger også å starte direkteflyvninger mellom København og Banjul, Gambia i november 2024. Disse flyvningene vil bli operert med SAS’ nye Airbus A321LR-fly. Ruten vil bli fløyet i omtrent fem måneder, med fleksible forbindelser fra Oslo, Stockholm og Gøteborg. Airbus A321LR er samme flytype som SAS bruker på noen av sine langdistanse ruter, inkludert til New York.

østkysten av usa Gambia
SAS Business Class ombord på A321LR. Foto: SAS.

SAS og Apollo inngår ny avtale – forventninger

Michael Erixon, Global Sales Director hos SAS, sier: “Vi ser frem til å gi våre felles kunder en unik flyopplevelse i løpet av de neste tre årene når de går ombord på våre SAS-fly fra Danmark, Norge og Sverige. Avtalen med Apollo er en viktig del av vår strategi om å tilpasse flykapasiteten etter sesongen. Den nye avtalen med Apollo bekrefter SAS’ posisjon som en verdsatt partner på chartermarkedet.”

Tobias Jönsson, CEO i Apollo, legger til:.“For Apollo er det viktig å ha et helhetlig perspektiv på kundeopplevelsen når vi velger våre partnere, og vi har allerede et langsiktig samarbeid med SAS, som har en av Europas mest moderne flyflåter med drivstoffeffektive fly. Vi er ytterst glade for fortsatt å kunne tilby våre kunder muligheten til å fly med SAS som en del av deres ferieopphold. Vi er spesielt glade for at Apollo er den første turoperatøren i Skandinavia som tilbyr SAS’ svært verdsatte langdistanseprodukt som en del av vår nye investering i reiser fra Skandinavia til Gambia.”

Denne nye avtalen markerer et spennende kapittel i SAS og Apollos samarbeid. Og vil sikre bedre reiseopplevelser for passasjerer over hele Skandinavia.

2 comments

  1. Hadde vært fantastisk med gjenåpning av ruta Ålesund- Split igjen. Vi er mange som savner den. Var alltid fulle fly 🇭🇷🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.