Flyplass

Helsinki lufthavn kåret til beste flyplass i Nord-Europa for syvende gang

Helsinki lufthavn
Foto: Finavia.

Helsinki lufthavn har nok en gang blitt anerkjent som den beste flyplassen i Nord-Europa. Dette er syvende gang flyplassen mottar denne prestisjefylte tittelen. Utmerkelsen tildeles basert på Skytrax’ globale undersøkelse om flyplasstilfredshet, som inkluderer tilbakemeldinger fra over 550 flyplasser verden over.

Skytrax-undersøkelsen vurderer ulike aspekter ved flyplasstjenester og kundeopplevelse. Dette inkluderer alt fra innsjekkingsprosedyrer til shopping- og spisemuligheter. Denne omfattende tilnærmingen sikrer at kåringen er basert på en helhetlig vurdering av passasjerenes opplevelser.

Omfattende oppgradering

I 2023 gjennomgikk Helsinki lufthavn en omfattende oppgradering. Dette inkluderte en moderne nordisk design og et sterkt fokus på forbedring av kundeservice. Finavia, som administrerer og driver 20 flyplasser rundt om i Finland, ledet dette prosjektet.

Vi økte mengden væsker tillatt ved sikkerhetskontrollen til to liter, åpnet totalt 26 butikker, restauranter og kafeer på flyplassen, og moderniserte bagasjelogistikken. Det er ingen tilfeldighet at vi mottok de høyeste kundetilfredshetsvurderingene i flyplassens historie i fjor.

Ulla Serlenius, senior visepresident i Finavia

Nytt second-hand konsept

Som en del av oppgraderingen inngikk Finavia et samarbeid med den lokale familiebedriften Relove for å åpne den første second-hand konseptbutikken på Helsinki lufthavn. Butikken tilbyr kvalitets second-hand klær og tilbehør, samt mat og drikke.

sjømat

Helsinki lufthavn – flere utmerkelser

Skytrax-prisen føyer seg inn i rekken av utmerkelser Helsinki lufthavn har mottatt i 2024. I mars ble flyplassen kåret til den beste flyplassen i Europa i kategorien for 15–25 millioner passasjerer av Airports Council International (ACI). En måned tidligere ble Helsinki rangert som verdens femte beste flyplass for forretningsreisende basert på en annen Skytrax-undersøkelse. Det var den eneste europeiske flyplassen som kom med på listen.

I tillegg til disse utmerkelsene, fikk flyplassens mathall og bruk av datamodellering global anerkjennelse i fjor. Helsinki lufthavn har også skapt overskrifter av andre grunner. Tidligere i år åpnet Nordens største ladestasjon for elektriske taxier på flyplassen, implementert av Finavia og smart ladesystemleverandøren Plugit.

Aktivitet på andre finske flyplasser

Mens Helsinki har dominert overskriftene, har andre finske flyplasser også hatt travle tider nylig. I desember 2023 hadde Finland en halv million utenlandske besøk, med rekordstore vintersesonger på Kittilä og Rovaniemi flyplasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.