Flyselskap

Norse Atlantic mer enn dobler passasjertall

Athen og New York JFK dobler passasjertall
Foto: Norse Atlantic Airlines.

Mai 2024 markerte nok en måned med økt flyaktivitet, der passasjertall, tilgjengelige setekilometer (ASK) og inntektsgenererte passasjerkilometer (RPK) mer enn doblet passasjertall seg sammenlignet med samme periode i 2023.

Fyllingsgraden fortsatte å øke i takt med stigende etterspørsel i sommersesongen. Måneden hadde en gjennomsnittlig fyllingsgrad på 81 prosent, noe som representerer en økning på åtte prosentpoeng (p.p.) år over år. I løpet av mai hadde Norse Atlantic Airways 129,722 passasjerer fordelt på 513 flyvninger, inkludert 55 charterflyvninger. 81 prosent av flyvningene ankom innen 15 minutter av planlagt ankomsttid med en gjennomføringsrate på 99 prosent.

Dobler passasjertall

“Mai var en travel måned for Norse Atlantic ettersom selskapet økte operasjonene i tråd med høyere etterspørsel i sommersesongen. Vi er glade for å kunne fremheve at vi har ønsket over dobbelt så mange kunder velkommen om bord sammenlignet med et år tidligere, samtidig som vi fortsetter å øke fyllingsgrad, ASK og RPK-tall.

I løpet av måneden kunne vi stolt kunngjøre at Norse Atlantic har blitt valgt som flypartner for P&O Cruises for deres vintersesong 2024/2025 i Karibia. Vi ser frem til å ønske P&O Cruise-passasjerer velkommen om bord på våre moderne Boeing 787-fly for å oppleve vårt førsteklasses produkt. I tillegg feiret vi i løpet av måneden den første flyvningen som knyttet et nytt marked til Norse Atlantic-nettverket med innføringen av direkteflyvninger mellom New York JFK og Athen,” sa Bjorn Tore Larsen, administrerende direktør og grunnlegger av Norse Atlantic Airways.

Om Norse Atlantic

Norse Atlantic Airways opererer eksklusivt Boeing 787 Dreamliner-fly. Romslig kabin, komfortable seter og høy luftkvalitet, gjør langdistansereiser til en behagelig flyopplevelse for reisende. Hvert sete er i tillegg utstyrt med touchskjermer og et stort utvalg av filmer og serier.

Norse Atlantic tilbyr to kabinvalg, Economy og Premium. Premium-kabinen skiller seg ut med en bransjeledende seteavstand på 43 tommer.

Norse Atlantic Airways er et flyselskap som tilbyr komfortable langdistanseflygninger til gode priser, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av konsernsjef og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige fly av typen Boeing 787 Dreamliner som betjener destinasjoner som New York, Los Angeles, Miami, Orlando, Washington, Boston, Barbados, Jamaica,  Bangkok,  Oslo, London,  Berlin, Rome og Paris. Den første Norse-flyvningen tok av fra  Oslo til New York 14. juni 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.