Flyplass Flyselskap

Flyplass-kaos på Palma de Mallorca

Flyplass-kaos Mallorca
Foto: Wikipedia.

Tirsdag ettermiddag ble flyplassen på Mallorca stengt som følge av en uventet storm. Flyplassen forventes å gjenåpne klokken 21 tirsdag kveld.

Stormen har ført til store mengder vann inne på flyplassen, oversvømte rullebaner, stopp i flytrafikken og lange køer både for taxi og bagasje.

Palma flyplass har midlertidig stoppet driften på grunn av virkningen av en kraftig storm. Ifølge Aemet met-byrået falt nesten 45 liter regn per kvadratmeter på en time, med topper på opptil 90 liter, noe som førte til oversvømmelser både ved enkelte ankomstpunkter til flyplassen og i terminalbygningen, sier en talsperson for flyplassen.

Flyplass-kaos

Norwegian opplyser at deres passasjerer fort må belage seg på forsinkelser.

– Flommen har skapt forsinkelser for de fleste avgangene inn og ut fra Palma i ettermiddag og kveld. Inntil videre planlegger vi å fly alle oppsatte avganger, men passasjerene våre må belage seg på forsinkelser utover kvelden, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Glorvigen i Norwegian til VG.

 

Lokalavisen Majorca Daily Bulletin rapporterer at flyplassen jobber intensivt for å gjenopprette normal drift.

– Flyplassen har aktivert nødplanen for flom og jobber så raskt som mulig for å gjenopprette normaliteten på flyplassen. Aena anbefaler passasjerene å sjekke med flyselskapet sitt før de reiser til flyplassen, skriver de i en melding.

Vitner forteller til avisen at flyplasspersonell kjempet for å få situasjonen under kontroll. Før uværet kom, var det ikke varslet om dårlig vær på Mallorca, før det plutselig kom et gult farevarsel for regn.

Palma de Mallorca flyplass, også kjent som Son Sant Joan flyplass, er hovedflyplassen på den spanske øya Mallorca. Flyplassen har nylig vært i nyhetene på grunn av værrelaterte utfordringer, som stormen som førte til midlertidig stenging og forsinkelser.

Palma de Mallorca flyplass spiller en avgjørende rolle i å støtte øyas økonomi og turistindustri, og fortsetter å tilpasse seg for å møte behovene til et økende antall reisende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.