Flyplass

Rekordsommer i gang i Københavns Lufthavn Kastrup

Københavns Lufthavn Kastrup
Pressefoto: CPH

2,8 millioner reisende passerte gjennom Københavns Lufthavn i juni på en av de 293 rutene som går fra flyplassen til ulike destinasjoner verden over i løpet av sommeren. Dette indikerer en sommer med stor reiselyst, hvor Spania er det mest populære ferielandet, mens Hellas er chartergjestenes favoritt. 

Stor reiselyst i juni

Sommeren har kommet godt i gang i Københavns Lufthavn. I årets første sommermåned reiste 2,8 millioner passasjerer gjennom terminalene. Det 13 prosent flere sammenlignet med samme periode i fjor. Den økende reiselysten ser ut til å fortsette gjennom sommeren. Allerede nå har det vært 16 dager i flyplassen med over 100 000 passasjerer – hele fjoråret var det kun tre slike dager.

”Sommeren er vår absolutte høysesong, og hver dag summer det av liv og reiselyst i hele flyplassen. Det er naturligvis mange passasjerer fra Danmark og Sør-Sverige som skal på ferie – men også mange turister som kommer med fly for å besøke København og resten av Danmark,” sier Peter Krogsgaard, kommersiell direktør i Københavns Lufthavn.

293 sommerruter fra København

Det er gode muligheter for å komme seg ut i verden fra Københavns Lufthavn. Gjennom sommeren er det hele 293 ruter fra København til 163 forskjellige destinasjoner. Så langt i år har det blitt åpnet 34 nye ruter, og flere flyselskaper har økt antallet avganger på allerede eksisterende ruter.

”Vi er i gang med en god og travel sommer i flyplassen, og vi er veldig fornøyd med at både flyselskaper og passasjerer velger København. Dette understreker at vi er en attraktiv og effektiv flyplass med et sterkt rutenett, uansett om man vil reise til europeiske destinasjoner eller lenger ut i verden,” sier Peter Krogsgaard.

Københavns Lufthavn Kastrup
Foto: American Airlines.

Nye langdistanseruter til Københavns Lufthavn Kastrup

I løpet av sommeren er det 29 langdistanseruter fra København. Alene i juni har det blitt åpnet to nye ruter mellom København og USA. American Airlines har ankommet Københavns Lufthavn. Selskapet, som er et av verdens største flyselskaper, har nå daglige avganger til Philadelphia. I tillegg har SAS har åpnet sin nye daglige rute til Atlanta.

Spania er sommerens favoritt

Spania topper listen over de mest populære varme landene. Flere enn 220 000 passasjerer reiste til og fra Spania i juni – og av de 12 reisemålene som finnes fra København til Spania, er det Barcelona, Malaga og Palma de Mallorca som de fleste velger å reise til.

”Spania er et av de aller største reisemålene, som mange dansker og sørsvensker vender tilbake til igjen og igjen. Alene i forhold til i fjor har antallet reisende steget med 14 prosent – men det handler også om at flere spanjoler har fått øynene opp for Skandinavia og reiser på ferie her i Danmark,” sier Peter Krogsgaard.

Hellas er chartergjestenes favoritt

Hellas er chartergjestenes favoritt med øyene Kreta og Rhodos som de foretrukne reisemålene. Det samlede antallet passasjerer på både charter- og rutefly mellom København og en av de mange greske destinasjonene har steget med 20 prosent sammenlignet med i fjor. Helt i toppen ligger Kreta som det mest populære greske reisemålet, med 32 prosent av alle Hellas-reisende som tar turen dit.

Kilde: Pressemelding CPH.