Flyselskap SAS EuroBonus Star Alliance

Lufthansa lanserer endelig Allegris Business Class på USA-rutene

Bilde: Egen komponert

For tre måneder siden ankom det første Allegris-flyet til Lufthansa i München. Nye seter ble installert i alle klasser, inkludert den etterlengtede og fullstendig fornyede Business Class. Forrige uke leverte Airbus det tredje flyet med det nye produktet ombord. Etter noen små justeringer i rueplanen vil Lufthansa fra og med neste uke for første gang fly med Allegris til USA, som er det viktigste markedet for Lufthansas interkontinentale trafikk.

Foreløpig pendler de to første flyene daglig mellom München (MUC) og Vancouver (YVR) samt Toronto (YYZ). Dermed kan passasjerene nyte de moderne setene på disse flyvningene nesten daglig. I tillegg ble Montreal (YUL) og Chicago (ORD) annonsert som ytterligere Allegris-destinasjoner, men Montreal måtte fjernes fra listen. Chicago-flyvningene ble utsatt til august. Nå er det kommet en ny oppdatering. Det tredje flyet vil settes i trafikk, noe som gjør at ruten München-Chicago-München kan omstilles til Allegris fra 17. juli.

 Allegris Business Class – foreløpig ruteplan

Her er en oversikt over den aktuelle Allegris tidsplanen:

  • München – Vancouver – München: mai til juli 2024
  • München – Toronto – München: mai til juli 2024
  • München – Chicago – München: fra 17. juli 2024
  • München – Montreal – München: juli 2024
  • München – Shanghai – München: fra august 2024
  • München – San Francisco – München: fra august 2024
  • München – Bengaluru – München: fra slutten av oktober 2024
  • München – Cape Town – München: fra slutten av oktober 2024

Lufthansa Miles&More tilbyr Statusmatch for SAS EuroBonus-medlemmer

Fleksibilitet i flyflåten

Det kan selvfølgelig skje at flymønsteret på de nevnte rutene endres på kort varsel. Det nyeste flyet med registrering D-AIXR vil ikke nødvendigvis være det som benyttes på Chicago-ruten. De amerikanske myndighetene sertifiserer fly og deres fasiliteter først etter at de har blitt godkjent i andre land. Derfor introduserte Lutfhana Allegris på rutene til Canada først.

Nye Lufthansa First Class innfører miljøavgift
Nye Lufthansa First Class Allegris. Foto: Lufthansa.

Ventetiden for First Class

For de som ser frem til Allegris First Class, må man fortsatt smøre seg med tålmodighet. Denne forventes tilgjengelig fra det sjette flyet, som er forventet å ankomme i september.


Lufthansa tar nok en gang skrittet fremover med sin nye Allegris Business Class, og vi kan glede oss over økt komfort og luksus på flyvningene til USA. Med flere destinasjoner planlagt, ser det ut til å bli en spennende høst for reisende med Lufthansa.