Credit cards Flyselskap SAS EuroBonus

Star Alliance bonusbilletter ABC

Star Alliance bonusbilletter ABC Verden Rundt bonusreiser med Star Alliance

Dette er ment som en guide for bestilling av bonusbilletter hos Star Alliance med SAS Eurobonus poeng. Jeg har valgt å kalle dette “Star Alliance bonusbilletter ABC”.

Medlemmer av SAS EuroBonus kan søke om ett  American Express kort og opptjene en eller to Companion ticket. I denne blog-posten vil jeg forsøke å guide leserne gjennom hvordan man faktisk booker en Companion ticket hos Star Alliance.

Med SAS Amex Elite har du mulighet til å tjene to Companion Tickets per kalenderår:

 • Når du har brukt kortet for 150 000 kr i løpet av et kalenderår får du muligheten til å bestille en reise med 50% poengrabatt i hele verden med SAS eller Star Alliance.
 • Handler du for totalt 300 000 kr i løpet av kalenderåret får du muligheten til å bestille ytterligere en reise med 50% poengrabatt.
 • Poengrabatten er gyldig det året den ble inntjent samt hele påfølgende kalenderår.
 • Legg merke til at alt forbruket du akkumulerer på ditt SAS Amex Elite for å oppnå en Companion Ticket (CT) vil nulles ut, og ikke flyttes med til en annen av SAS Amex-korttypene om du bytter fra en korttype til en annen. Opptjeningen mot en CT starter fra null på det nye kortet.

Ditt synlige bevis på SAS Eurobonus Companion Ticket

Dersom, og når du når kortbruk nivåene nevnt i overstående avsnitt vil en Companion Ticket dukke opp på din SAS Eurobonus profil. Du kan enten velge å reise to for prisen av en, eller bare benytte dette som en typisk “halv-pris” opsjon.

SAS åpnet nylig muligheten for å bestille Star Alliance reiser på egenhånd. Jeg har selv klart å bestille en reise med Polske LOT mellom Oslo og New Delhi for to personer i Business Class online. Men stort sett ender du med å benytte telefonen til Tallinn. Her har SAS et meget kompetent kundesenter som løser det meste. Beregn god tid, da det ofte er kø, og ha gjerne foretatt en god sondering av mulighetene før du ringer. Telefon-nummeret er 64 81 60 99 – lær det utenat eller legg det inn som kontakt på din telefon.

Hvordan finne de beste reisene ?

Det er mange veier til Rom. Hvordan finne de beste reisene? Jeg tenker at man i utgangspunktet må ha valgt øst versus. vest. Mystikken som Østen kan by på mot det litt mer tradisjonelle Vesten og USA har å by på. Muligheter finnes også på det Afrikanske kontinentet og selvfølgelig Oseania med Australia og New Zealand. Det er bare veldig vanskelig å finne reiser til Cape Town og Sydney.

 

Jeg har tidligere publisert postene om hvordan søke etter Star Alliance reiser.  Når man skriver en slik re-post av gamle artikler blir det nødvendigvis noe repetisjon. First Class må fortsatt bestilles på telefon. Man kan reise First Class med Lufthansa, Air China og United.

Økte poengsatser for Business Class og First Class reiser

Star Alliance bonusbilletter ABC
Poengtabell for reiser fra Europa – gyldig fra 31-10-2018

Poengprisene for award-reiser med Star Alliance-partnere i Business Class og First Class vil øke med i gjennomsnitt 18%. Punktpriser for utdelingsreiser med SAS og for utmerkede turer med Star Alliance-partnere i økonomien vil imidlertid forbli uendret. SAS American Express 50% poeng rabattkupong kan nå også brukes direkte i Star Alliance online booking.

 

Noen regler….

 • Reisen din kan starte og ende på en destinasjon utenfor Norge. Det vil si at du kan starte reisen din i Frankfurt, og ende den i London. Tidligere måtte man starte og ende i samme by i Norge.
 • Reisen din kan ikke bestå av mer enn 8 flyvninger totalt, dog finnes det eksempler på bookede ruter som består av opp til 11 flyvninger. Dette aksepteres visstnok dersom et spesifikt segment er vanskelig å gjennomføre uten en ekstra mellomlanding. Men i 2018 har reglene på dette blitt strammet betraktelig inn, og bookingagentene hos SAS kan avvise forsøk på ruter som ikke er å anse som “raskeste rute” til destinasjon.
 • Du kan ikke mellomlande i en sone som koster flere poeng enn den sonen din destinasjon ligger i. For eksempel så kan man ikke mellomlande i “Far East Asia” på vei til “North America”, da “FEA” koster mer som destinasjons-sone enn “NA”. Dog er det også her mange eksempler på at man får godkjent reiser til Mellom-Amerika som ruter gjennom Sør-Amerika (Bogotá er en typisk transitt by for disse turene)
 • Du kan kun mellomlande i én sone som ligger utenfor din destinasjons-sone. Avreisesone innberegnes ikke. Dette betyr for eksempel at man ikke kan fly fra Europa med mellomlanding i både Afrika og Asia på vei til Australia. Dog er det igjen unntak som gjør reglementet vanskelig å forstå. Det er flere bookinger til for eksempel Australia som har gått gjennom med 2 stopp i Asia.
 • Det har i 2017 blitt åpnet opp for open-jaw billetter. Det vil si at du kan fly fra Oslo til Singapore, for deretter å reise på egenhånd fra Singapore til Bali, og ha retur fra Bali tilbake til Norge.
 • Du kan ikke dele opp en billett i ulike del-reiser med lengre opphold per stopp. Maks transfer per stopp er 24 timer, noe som dog også kan sees på som en spennende mulighet til å besøke flere destinasjoner på en og samme billett.
 • I tillegg til poengene du trekkes, må det betales drivstofftillegg samt avgifter på reisen. Avgiftene varierer basert på hvilke flyplasser og selskap man velger, men er per 2019 lavere enn noensinne. Regn med ca 1200,- per per til Asia i business, og 1700,- til Oceania i førsteklasse.
 • Singapore Airlines deler per 2018 endelig bonusseter med oss Eurobonuskortholdere. Alle ruter er ikke åpnet i business- eller førsteklasse, men et stort utvalg er nå tilgjengelig. Det er for eksempel mulig å fly gjennomgående fra Europa til Australia med Singapore Airlines på business. Førsteklasse er “åpent” på utvalgte ruter, men her er tilgjengeligheten svært liten.

Betaling av skatter og avgifter -Star Alliance bonusbilletter ABC

Vi kan anbefale å betale reisen med et kredittkort som gir bonusopptjening hos SAS eller annen partner.

24 timers åpent kjøp – Når du bestiller billett på sas.no har du alltid 24 timers åpent kjøp. Man opptjener SAS Eurobonus poeng på alle SAS flighter.

Helgetilbud torsdag 29 juni 2017 torsdag 26 oktober 2 november 2017 4 januar 2018

Man opptjener SAS Eurobonus poeng på alle SAS flighter. Dersom man benytter et co-branded kort fra enten SAS Mastercard eller SAS American Express, vil man i tillegg opptjene Eurobonus ekstra poeng fra 10-20 poeng pr NOK 100 brukt på billettkjøp, avhengig av korttype.

Star Alliance bonusbilletter ABC