Flyselskap

Norwegian beholder baser på Tenerife og Gran Canaria

Fjerde måned med passasjerfall Passasjervekst og høyere punktlighet Tenerife og Gran Canaria

Flyselskapet Norwegian kutter seks ruter fra Spania i løpet av de neste månedene. Dette gjelder blant annet til Stockholm, København og Reykjavik.

Det kommer frem i en pressemelding fra Norwegian (på spansk).

Selskapet opplyser at rutekuttet er en del av strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. På bakgrunn av dette har selskapet gjennomført en større gjennomgang av alle rutene i Spania.

Rutene som kuttes er i tillegg til de nordiske byene også flyvninger til Tenerife, Gran Canaria og Palma de Mallorca.

Det er allerede innledet samtaler med fagforeningene så rutekuttene skal få minst mulig påvirkning på personalet ved basen i Madrid, opplyser flyselskapet.

Norwegian opplyser samtidig at selskapet har snudd om nedleggingen av basene på Gran Canaria og Tenerife Sør. En ny analyse har konkludert med at det nye konkurransemiljøet gjør at selskapet vil være i en bedre posisjon i markedet rundt Kanariøyene dersom de opprettholder basene.

Totalt skal selskapet operere 79 ruter fra Spania den kommende vinteren. Blant disse finner vi fem langdistanseruter til USA, samt daglige ruter til London Gatwick og Oslo.

 

 

Norwegian legger ned Spania, Italia og USA

Basene som legges ned er:

  • I Spania: Palma de Mallorca, Gran Canaria og Tenerife.
  • I Italia: Roma Fiumicino.
  • I USA: Stewart (utenfor New York) og Providence, Rhode Island (utenfor Boston).

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.

Om flyselskapet – Tenerife og Gran Canaria

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.