Bonus Program Flyselskap

Privilege Club Platinum gir adgang til Al Safwa

Fra 16. oktober kan Platinum-medlemmer hos Qatar Airways  og 2 gjester som reiser i Business Class, få adgang til Al Safwa First Class lounge. Loungen er på Qatar Airways hjemmebase ved Hamad International Airport, Doha. Opplev luksus på din neste reise.

First Class loungen ved Doha Hamad International Airport har foreløpig vært forbeholdt reisende i Qatar Airways First Class. På grunn av blokaden mellom gulf-landene finnes Qatar Airways First Class i dag stort sett ombord på selskapets A380-800 maskiner. I “gamle” dager reiste man typisk Business Class fra Oslo til Doha, og fortsatt intra-gulf flighten på First Class i en to-klasse konfigurasjon.

Vi har tidligere skrevet om at Qatar Airways har solgt tilgang til loungen. Nå gir Privilege Club Platinum adgang til First Class loungen i følge nyhetsbrev sendt ut til Platinum-medlemmer. Hverken hjemmesiden til Qatar Airways eller lounge-guiden til Oneworld alliansen er oppdatert.

Effektive forbindelser via Qatar Airways hub – Hamad International Airport.

Statusnivåer i QR Privilege Club

  • Burgundy: Nivået alle starter på
  • Silver: Nivået du oppnår etter å ha samlet 150 Qpoints i løpet av ett år.
  • Gold: Nivået du oppnår etter å ha samlet 300 Qpoints i løpet av ett år.
  • Platinum: Toppnivået når du etter å ha samlet 600 Qpoints i løpet av et år.
Qatar Airways
Privilege Club Platinum gir nå adgang til Al Safwa First Class lounge.

Qmiles

Qmiles er oppsamling av de Miles / kilometer man fysisk flyr. Disse kan brukes til å betale for bonusreiser. Hvor mange poeng du kan opptjene på de ulike rutene kan du regne deg frem til ved å bruke Qmiles kalkulatoren som du vil finne ved å klikke på denne lenken.

Hvor mange poeng man opptjener avhenger av hvilken klasse man reiser på og hvor mye man har betalt for billetten. For eksempel er distansen fra Oslo til Doha 3081 miles. Det tallet opptjener du også hvis du reiser på de dyreste Economy Class-billettene. Ut fra dette blir poengene man tjener regulert prosentmessig opp og ned i forhold til hvor mye man har betalt for billettene. Uansett hvilken klasse det gjelder.

Høyere status i programmet,  gir høyere opptjening av Qmiles hos Qatar Airways.

  • Har du Silver status oppnår du 25% ekstra Qmiles.
  • Har du Gold status oppnår du 75% ekstra Qmiles.
  • Har duPlatinum oppnår du hele 100% ekstra Qmiles.

Qpoints er poeng som kun teller til neste medlemsskapsnivå. Disse poengene opptjener du avhengig av sektor du flyr og hva du har betalt for billetten. Dette kan skisseres på samme måte som vi forklarte hvor mange Qmiles du får.