Bonus Program Flyselskap

Alaska Airlines blir medlem av Oneworld alliansen

Alaska Airlines
Pressefoto: Alaska Airlines

oneworld® er strålende fornøyd med kunngjøringen om at Alaska Airlines har til hensikt å melde seg inn i alliansen sommeren 2021.

Når selskapet blir godkjent, vil oneworld-medlemskap tillate Alaska Mileage Plan-lojalitetsmedlemmer å opptjene og bruke miles gjennom oneworld medlems selskapene omfattende globale nettverk.

Som verdens mest rangerte allianse er oneworld i rute for å ønske Royal Air Maroc velkommen fra 1. april 2020, og legger til sitt første fullverdige medlem på det afrikanske kontinentet.

I løpet av de siste 12 månedene avdekket oneworld ny digital teknologi for å muliggjøre en virkelig sømløs reiseopplevelse på tvers av medlemsselskapene. Alliansen kunngjorde også planer for den første loungen med merkevare på oneworld på Domodedovo lufthavn i Moskva. Alliansen introduserte også en fersk merkevareposisjonering, Bright Bright, for å lansere alliansens tredje tiår.

I 2019 var oneworld gjentakende vinner av flere alliansepriser for flyselskaper, noe som styrket statusen som den foretrukne alliansen mellom kunder og reisefellesskap.

Om Alaska Airlines

Alaska Airlines er et amerikansk flyselskap med opprinnelser, som navnet tilsier, i Alaska. Selskapet ble opprettet i 1932 av Mac McGee som startet en rute mellom Anchorage og Bristol Bay. Etter flere fusjoner og navneendringer fikk selskapet sitt nåværende navn i 1944. I 1981 ble datterselskapet Horizon Air opprettet for å fly til mindre destinasjoner i Washington, Oregon, Idaho og Montana.

Alaska Airlines har fått gode karakterer fra tidsskrifter som Travel+Leisure og Condé Nast Traveler på grunn av gode tjenester. 31. januar 2000 fikk imidlertid selskapets renomé en knekk da et MD-80 fly som fløy Alaska Airlines rute 261 på vei fra Puerto Vallarta til San Francisco styrtet i havet nær Los Angeles med tap av 88 menneskeliv. Årsaken var sviktende vedlikeholdsrutiner av en justeringsskrue som førte til en fatal feil i stabilisatoren i halepartiet. Ulykken førte til en kraftig skjerping av vedlikeholdet av flyene.

Selskapet har stadig et omfattende rutenettverk i Alaska og lufthavnen i Anchorage er en viktig base. En stor del av trafikken er imidlertid andre steder i landet, mest på vestkysten i USA. Andre hovedflyplasser er i Seattle og Portland og Los Angeles. Rutenettverket har også transkontinentale ruter til byer på østkysten.