Flyselskap

Widerøe Ground Handling sier opp 130 årsverk på Flesland

Widerøe Ground Handling Ikke helt sånn uten Widerøe Widerøe er svært fornøyd
Pressefoto: Widerøe.

Widerøe Ground Handling (WGH) inngikk i sommer en  ny samarbeidskontrakt med SAS om leveranse av bakketjenester på 12 norske lufthavner. Selskapet tapte ground-handling kontrakten med SAS ved Kristiansand, Bergen og Tromsø lufthavn om bakketjenestene til flyselskapet.

SAS og Widerøe signerte en avtale som innebærer at Widerøe Ground Handling (WGH) overtok virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) i hele Norge, bortsett fra på Gardermoen fra 1. februar 2016. Det medførte at WGH overtok medarbeidere, bygninger, utstyr og handlingkontrakter på 14 flyplasser i Norge. Samtidig inngikk SAS en handlingavtale med WGH de neste fem årene (2016 – 2021). Nå utløper avtalen om knappe tre måneder, og det er selskapet Aviator som overtar kontrakten.

SAS tildeler stor kontrakt på bakketjenester til WGH

I sommer ble det klart at WGH tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselen etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator.

Marius Myhre, direktør i WGH i selskapet til BA (bak betalingsmur).

Pressefoto: Widerøe.

Om Widerøe Ground Handling

WGH er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 1800 medarbeidere og betjener i dag 41 flyplasser i Norge.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 3,8 milliarder kroner. Selskapet frakter nær 3 millioner passasjerer i året og trafikkerer 46 flyplasser i inn- og utland,  sommerruter inkludert. Widerøe har mer enn 450 avganger daglig, og flyr til dobbelt så mange flyplasser i Norge enn noe annet flyselskap. De kommersielle rutene utgjør i dag 60 prosent, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 prosent av Widerøes virksomhet.

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen teller selskapet nesten 3000 medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og flyselskapet betjener 46 destinasjoner i inn- og utland.

%d bloggere liker dette: