Flyselskap

Parat krever at Widerøe-ansatte får ny jobb

 

Widerøe Ground Handling Ikke helt sånn uten Widerøe Widerøe er svært fornøyd Parat krever
Pressefoto: Widerøe.

Widerøe Ground Handling gikk tirsdag ut og informerte om at 130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland vil miste jobben grunnet tapt anbudskonkurranse. Parat krever at Widerøe-ansatte får ny jobb.

Parat-advokat Sigurd Øyvind Kambestad sier at disse arbeidstakerne har rett til å fortsette sitt arbeidsforhold hos den som har vunnet anbudet.

Parat-advokaten sier ansatte i bedriftene som driver bakketjenestene på flyplassene typisk er utsatt for anbudskonkurranser hvert tredje til femte år.

Arbeidstakerne det her gjelder er utsatt for anbud med jevne mellomrom, noe som gjør at de aldri får fast ansettelse dersom virksomhetsoverdragelsesreglene tolkes snevert. Dette er særlig et problem i flybransjen, men vi finner det også i andre bransjer.

Sigurd Øyvind Kambestad, advokat for Parat.

Han varsler allerede nå rettsak om Widerøe-ansatte ikke får ansettelse i Aviator som vant anbudet denne gangen.

SAS tildeler stor kontrakt på bakketjenester til WGH

– Vi har flere rettsavgjørelser i slike saker som går i favør av arbeidstakerne. Samtidig er dette også noe politikerne må gripe fatt i for å klargjøre lovverket ytterligere. Vi kan ikke akseptere et løsarbeidersamfunn, der arbeidstakere er en del av anbudskonkurransene. Tenk deg selv en situasjon der du hvert tredje- eller femte år blir satt ut på anbud, uten å vite om du fortsatt har en jobb å gå til, sier Parat-advokaten.

Om Widerøe Ground Handling

WGH er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 1800 medarbeidere og betjener i dag 41 flyplasser i Norge.

Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, med 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 3,8 milliarder kroner. Selskapet frakter nær 3 millioner passasjerer i året og trafikkerer 46 flyplasser i inn- og utland,  sommerruter inkludert. Widerøe har mer enn 450 avganger daglig, og flyr til dobbelt så mange flyplasser i Norge enn noe annet flyselskap. De kommersielle rutene utgjør i dag 60 prosent, mens anbudsrutene på kortbanenettet utgjør 40 prosent av Widerøes virksomhet.

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen teller selskapet nesten 3000 medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og flyselskapet betjener 46 destinasjoner i inn- og utland.

%d bloggere liker dette: