Flyselskap

Ex IAG-sjef Willie Walsh blir ny kaptein hos IATA

IAG Bienvenido Iberia IAG shopper hos Boeing kaptein hos IATA
📷 Pressefoto: IAG

Willie Walsh blir ny leder for den mektige lobbyorganisasjonen International Air Transport Association (IATA), som har cirka 260 av verdens flyselskaper som medlemmer. Willie Walsh blir ny kaptein hos IATA

Willie Walsh blir ny kaptein hos IATA
Willie Walsh blir ny kaptein hos IATA. 📷 Foto: Wikimedia.com

 

Walsh var inntil september i år leder for International Airlines Group (IAG) – som blant annet eier British Airways – og han har ledet IAG og British Airways i 15 år.

.Under Walsh’ ledelse forsøkte IAG blant annet å kjøpe opp Norwegian i 2018, men forslag til bud våren 2018 ble først avvist av Norwegian-styret. Senere på året ble samtalene tatt opp igjen, men partene kom ikke i mål. Som ny leder for IATA etterfølger Walsh Alexandre de Juniac – tidligere toppsjef i Air France-KLM. Ny styreleder i IATA blir Robin Hayes (52), toppsjef i det amerikanske flyselskapet Jetblue. Hayes etterfølger Lufthansa-sjef Carsten Spohr.

 

 

Samtidig ble det kjent at SAS-sjef Rickard Gustafson overtar som styreleder i IATA fra 2022 til 2023.

Det er vanlig at styrelederen i IATA samtidig er toppsjef i et av de store flyselskapene, og det kan tyde på at Gustafson har planer om å beholde jobben i hvert fall til 2023. Han ble SAS-sjef i 2011.

Den internasjonale organisasjonen for lufttransport (IATA)

Den internasjonale organisasjonen for lufttransport, engelsk navn International Air Transport Association (IATA), er en internasjonal organisasjon for flyselskaper med hovedkvarter i Montréal i Canada. Selskapene kan gjennom organisasjonen konsultere hverandre om prissetting, noe som ellers ikke er tillatt av hensyn til konkurranselovgivning. IATA har blitt beskyldt for å fungere som et kartell, og mange lavprisselskaper har ikke fullt medlemskap. IATA gir koder bestående av tre bokstaver til flyplasser, og koder bestående av to bokstaver til flyselskaper. Disse brukes ofte i stedet for ICAO-koder. IATA regulerer transport av farlig last, og gir ut IATA Dangerous Goods Regulations Manual, som regnes som den autoritative veiledning til transport av farlige materialer

 

%d bloggere liker dette: