Flyselskap

Norwegian søker konkursbeskyttelse for tre datterselskaper i Spania

søker konkursbeskyttelse
Søker konkursbeskyttelse i Spania. Pressefoto: Norwegian.

Norwegian søker konkursbeskyttelse for tre datterselskaper i Spania. Selskapet er fast bestemt på å overvinne virkningene av krisen forårsaket av COVID-19 og komme ut av det som et økonomisk sterkere og sikrere flyselskap til fordel for sine ansatte, kunder, investorer og leverandører.

To veldig viktige grep er blitt tatt de siste ukene, med presentasjonen av ‘Examinership’ prosessen i Irland i november og rekonstruksjonsprosessen  i Norge i forrige uke.

I tillegg fikk Norwegian støtte fra aksjonærene, som møttes på en ekstraordinær generalforsamling torsdag denne uken. Fullmakt til å gjennomføre selskapets restruktureringsplan som inkluderer utstedelse av nye aksjer og gjeldskonvertering. Nå på lik linje er det blitt søkt konkursbeskyttelse for Norwegians tre datterselskap i Spania (Norwegian Air Resources Spain, Red Handling Spain og Red Maintenance Spain). Dette er en ordinær prosedyre som gir disse selskapene opptil seks måneder til å reforhandle gjeld og endre størrelse på deres flåte, i samsvar med både dagens situasjon og de mulige fremtidige behovene til Norwegian i Spania.

SAS-sjefen forventer at Norwegian overlever

Søker konkursbeskyttelse for tre datterselskaper i Spania

Å redde så mange arbeidsplasser som mulig vil fortsatt være en av Norwegians viktigste prioriteringer gjennom disse prosessene. Hensikten er å komme ut av dem som et mer konkurransedyktig og økonomisk sterkere flyselskap.

Fagforeningene representert i de tre selskapene er allerede informert, og en dialog vil begynne med dem.

Norwegian Air Resources Spain er selskapet som ansetter konsernets mannskap basert i Spania (både piloter og kabinbesetning). Red Maintenance Spain tilbyr vedlikeholdstjenester og Red Handling Spain leverer ground handling på enkelte av de spanske flyplassene hvor Norwegian flyr.

Et fjerde selskap, Norwegian Air Resources Shared Service Center er det ikke søkt beskyttelse for.. Selskapet sysselsetter administrativt personale og har hovedkvarter i Barcelona

I løpet av de ti månedene mellom januar og oktober 2020 fraktet Norwegian 1,27 millioner passasjerer i Spania. De aller fleste av dem i løpet av første kvartal. Dette representerer en nedgang på 83% sammenlignet med de 7,34 millioner passasjerene som ble transportert i Spania i samme periode året før. I løpet av inneværende vintersesong opererer Norwegian ingen flyreiser i Spania.

Kilde: Pressemelding

 

%d bloggere liker dette: