Flyselskap

Hva skal flyene hete ? – bli med på navnekonkurranse…

Hva skal flyene hete
Foto: Norse Atlantic Airways – flynorse.som

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har akkurat utlyst en navnekonkurranse for sin nye fly park. Selskapet har tegnet avtale om å lease inntil 15 Boeing 787 Dreamlinere. Hittil er følgende nasjonalparker valgt som navn Raet, Everglades og Dartmoor.

Norse skal starte flyvninger med sine 15 Dreamliner 787-fly innen neste sommer. Selskapet har 11 fly med 340 seter og fire fly med 290 seter. Billettsalget vil åpne tre måneder før avgang. Innledningsvis vil selskapet fly mellom Oslo, London og Paris i Europa og New York, Los Angeles og Florida i USA. Senere ønsker selskapet utvide til flere destinasjoner, sier toppsjef Larsen.

Her kan du se ett intervju med Bjørn Tore Larsen på kanalen CNN med host @questCNN. Han inviterte seg selv til første fly-tur? Skal vi få til en konkurranse hvor vi sender en leser på første flyvning ?

Vi mener det er behov for et nytt og innovativt flyselskap som betjener det interkontinentale lavpris-markedet med moderne, mer miljøvennlige og drivstoffeffektive fly når verden gradvis gjenåpnes. Vi er i rute til oppstart og de første flygningene vil ta av når de globale reiserestriksjonene oppheves og etterspørselen etter transatlantisk reiser er tilbake.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse.

Foto: Norse

Hvorfor nasjonalparker?

Norse handler om leting og frihet. Selskapet mener nasjonalparker er det perfekte uttrykket for dette. Det første fly ble oppkalt etter Raet, en marin nasjonalpark rett utenfor selskapets hovedkvarter i Arendal, Norge. Natur har en viktig plass i den norske folkesjelen. Vi kjenner gleden av å bestige små og store fjell, oppleve stillhet og føle kraften fra det uberørte. De 47 nasjonalparkene vi har i Norge er det flotteste vi har av natur, og skal oppleves og bevares.

 

Norse Atlantic Airways

  • Nytt flyselskap med satsing på langdistanse og hovedkontor i Arendal.
  • Skal bygge opp en flåte med langdistanseflyet Boeing 787 Dreamliner, samme flytype som Norwegian har vært nødt til å kvitte seg med tidligere i år.
  • Skal ha flyvninger mellom flere knutepunkter i USA og Europa – storbyer som New York, Los Angeles, Miami, San Francisco, London, Paris og Oslo.
  • Notert på markedsplassen Euronext Growth på Oslo Børs 12. april 2021, og har hentet inn over 1,7 milliarder kroner i egenkapital.

3 comments

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: