Flyselskap Rutenytt

Tyske Eurowings etablerer base på Arlanda

Tyske Eurowings etablerer base på Arlanda
Pressefoto: Eurowings.

Tyske Eurowings fortsetter å investere i det svenske markedet og etablerer en ny base på Arlanda foran sommersesongen 2022. Da åpnes også 20 nye ruter fra Stockholm Arlanda.

Mot slutten av mars etablerer Eurowings en helt ny base på Arlanda. I utgangspunktet vil flåten bestå av 4 – 5 A320 -fly som skal fly 20 helt nye destinasjoner ut av Arlanda, hvorav noen er ruter som for øyeblikket ikke er finnes på flyplassens ruteprogram.

 At Eurowings fortsetter sin ekspansjon i Sverige betyr en stor kapasitetsøkning og et supplement til våre flyplassers eksisterende rekkevidde. At Eurowings nå også velger å etablere en base på Arlanda, er et tydelig bevis på flyselskapets sterke tro på utviklingsmuligheter i det største markedet i Skandinavia. Den forbedrede tilgjengeligheten er viktig for gjestfrihetsbransjen i hele landet. Utvidelsen indikerer også at det kan forventes ytterligere utvikling innen lavkost-segmentet i det svenske markedet i fremtiden. Vi har et godt samarbeid med Eurowings, som vi ser frem til å utvikle i fremtiden.

Charlotte Ljunggren, direktør for markedsføring og kommersiell utvikling i Swedavia.

LES OGSÅ: Finnair kan jage Thai Airways ut fra Arlanda.

Base også på Arlanda

Eurowings har drevet Stockholm Arlanda i flere år, og den nye basen blir den fjerde utenfor den tysktalende regionen. Flyselskapet ser muligheter og har utviklet reisemålsområdet i andre deler av Sverige nylig. For tiden tilbyr Eurowings direkte trafikk fra Arlanda til Hamburg og Düsseldorf, før pandemien også til Köln, og fra Göteborg Landvetter til Düsseldorf. Tidligere i år lanserte de en direkte linje fra Malmö til Kosovos hovedstad Pristina. Fra både Luleå og Kiruna åpner de en utenlandsk rute til Stuttgart i desember.

Finnair introduserer direkteflyvninger fra Stockholm

Eurowings blir snart det tredje flyselskapet som etablerer en base på Arlanda. I mai kunngjorde det irske lavprisselskapet Ryanair at det planlegger å åpne en base med i utgangspunktet to fly og rundt tjue ruter til Europa samt innenrikstrafikk til Gøteborg og Malmö. I juli kunngjorde One-World Alliance-medlem Finnair at de plasserte tre fly på Arlanda og investerer stort i Sverige med interkontinentalkjøring fra Arlanda til Asia og USA.

Tyske Eurowings etablerer base på Arlanda

Planer planlagt så langt med trafikkstart i mars 2022. Andre destinasjoner vil bli kunngjort senere.

 • Arlanda – Barcelona
 • Arlanda – Rom
 • Arlanda – Mallorca
 • Arlanda – Nice
 • Arlanda – København
 • Arlanda – Málaga
 • Arlanda – Birmingham
 • Arlanda – Gdansk
 • Arlanda – Alicante
 • Arlanda – Pristina
 • Arlanda – Faro
 • Arlanda – Berlin

%d bloggere liker dette: