Flyselskap

Lufthansa fjerner gratis brennevins servering på langdistanseruter

gratis brennevins servering
Foto: Lufthansa.

I enda et kostnadsbesparende tiltak vil Lufthansa fjerne gratis brennevins servering langdistanseruter for passasjerer i økonomi og Premium økonomiklasse. Som begrunnelse for beslutningen forteller Lufthansa at selskapet introduserte et nytt servicekonsept som lar passasjerer kjøpe personlige snacks mellom normale måltider.

Tidligere i år kuttet Lufthansa gratis snacks og drikke for Economy Class-passasjerer på kortdistanse ruter til fordel for et kjøp ombord. I tillegg testet flyselskapet også å selge ekstra seter på langdistanseflyvninger ved å introdusere en “business-lite” .

Bare brennevin som fremdeles ble gitt ut som “freebies” før pandemien, vil bli overført til betaling ombord.

Talsmann for Lufthansa etter at detaljer om  service kuttene var lekket.

Flyselskapet vil fortsatt tilby øl, vin og brus gratis på langdistanseflyvninger, mens passasjerer kan velge mellom en rekke snacks og andre produkter å kjøpe mellom normale måltider. Talsmann avledet kritikken av kostnadsreduksjonene og sa at flyselskapet “reagerte på gjestenes mangfoldige behov når det gjelder valg av mat og drikke om bord”.

Gratis brennevins servering

Spesielt i periodene mellom serverings opplegget har gjestenes behov vært veldig individuelle. I stedet for et standardprodukt vil de ha større utvalg av høy kvalitet.

Beslutningen om å kutte gratis brennevin bringer Lufthansa på linje med noen av sine nordeuropeiske konkurrenter. Det inkluderer Finnair og SAS som ikke har tilbudt gratis brennevin på flere år. I det svært konkurransedyktige europeiske markedet kan beslutningen også oppmuntre rivaler til å gjøre lignende kutt i en ikke altfor fjern fremtid.

Slike kutt har imidlertid vist seg å være kontroversielle tidligere. Spesielt British Airways måtte reversere service-kutt på langdistanserutene. Og selskapet bestemte seg for å gi mer mat til Economy Class-kunder i stedet for å prøve å selge snacks.

American Airlines og United tilbyr også gratis øl og vin for Economy Class -passasjerer på transatlantiske ruter. Delta og jetBlue tilbyr et komplett utvalg av alkoholholdige drikkevarer, inkludert brennevin.

%d bloggere liker dette: