Flyselskap

Norse tar sikte på at billettsalget skal starte i slutten av mars

billettsalget skal starte Flynorse
Pressefoto: Norse.

Norse Atlantic Airways forbereder seg på lanseringen av rimelige transatlantiske flyvninger. Flyselskapet tar sikte på at billettsalget skal starte innen utgangen av mars og den første kommersielle flyvningen som tar av i andre kvartal fra Oslo til en amerikansk destinasjon. Pilotopplæringen har startet, og opplæring av kabinbesetning starter om kort tid.

billettsalget skal starte
Optimistisk Bjørn Tore Larsen, CEO Flynorse. Pressefoto: Flynorse.

Fremtidige kunder og støttespillere på begge sider av Atlanteren henvender seg daglig for å spørre om når de kan begynne å kjøpe billetter, når vi skal fly og ikke minst hvilke ruter vi skal tilby. Vi er begeistret over interessen i markedet og kan bekrefte at målet vårt er å lansere billettsalg innen utgangen av mars og vår første flyavgang i andre kvartal. Det første flyet vil gå fra Oslo til en amerikansk destinasjon. Vi jobber med å ferdigstille rutenettverket vårt og ser frem til å kunngjøre våre destinasjoner når vi åpner for billettsalg.

Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse.

 

Rekruttering av piloter og kabinansatte

Selskapet mottok mer enn 3 000 søknader til sine innledende 50 pilotstillinger med base i Oslo og opplæring er nå startet. Den første kabinbesetningsbasen blir etablert i Fort Lauderdale, Florida. Opplæring  og trening av det første kullet av totalt mer enn 400 teammedlemmer vil starte om noen uker. Kabinbesetningsbaser andre steder vil bli etablert i takt med økt drift.

Våre ansatte vil være vårt konkurransefortrinn. Vi bygger en høyprestasjonskultur og skaper et miljø der vi verdsetter mangfold, og sikrer at alle kollegaer føler tilhørighet. Vi er veldig fornøyde med kollegene vi hittil har rekruttert.

Norse har signert tariffavtaler med pilot- og kabinansattes fagforeninger i Norge, USA og Storbritannia.

amerikansk flytillatelse Norse Atlantic Airways
Enhetsflåte bestående av «longships» av typen Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Norse Atlantic – Facebook.

Dreamliner flåte

Norse har en flåte av moderne og mer miljøvennlige Boeing 787 Dreamliner. Selskapet har tatt levering av fire fly som i dag står parkert på Oslo Lufthavn. De resterende 11 vil bli levert fortløpende i løpet av de kommende månedene. Selskapet vil starte forsiktig og gradvis legge til kapasitet i takt med etterspørselen.

Vi tror at transatlantiske reiser vil gjenopptas med full kraft når pandemien ligger bak oss. Folk vil ønske å utforske nye destinasjoner, besøke venner og familie og reise på forretningsreise. Norse vil være der for å tilby attraktive og rimelige flyreiser på våre mer miljøvennlige Boeing 787 Dreamliners til både fritids- og kostnadsbevisste forretningsreisende.

Norse mottok sitt Air Operator Certificate av Norges sivile luftfartsmyndigheter i desember 2021. Flyselskapet mottok en utenlandsk flyselskapstillatelse fra det amerikanske transportdepartementet i januar.

Om Norse Atlantic Airways

Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som tilbyr rimelige priser på langdistanseflyvninger. Primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og storaksjonær Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse flåten består av 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige Boeing 787 Dreamliner som vil betjene destinasjoner inkludert New York, Florida, Paris, London og Oslo.

%d bloggere liker dette: