Flyselskap

Streik skaper telefonstorm til Norges største reiseforsikringsselskap

Åpner opp for reiser if
Foto: Europeiske Reiseforsikring / If.

Streik blant flyteknikere og mulig pilotstreik i SAS. Kundene spør hva reiseforsikringen dekker. Her svarer If/ Europeiske Norges største reiseforsikringsselskap.

Natt til lørdag ble 31 flyteknikere tatt ut i streik, og det er varslet at ytterligere 75 kan bli tatt ut i dag, mandag.

Streiken påvirker flere flyselskaper. Det får fortvilte reisende til å ta kontakt med Norges største reiseforsikringsselskap, Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Pressefoto: If / Europeiske forsikring.

Inngangen til årets sommerferie preges av passtrøbbel, flyplasskaos, kansellerte fly, ombookede fly og hetebølge. Som om ikke det var nok blir det streik blant flyteknikerne, og en mulig streik blant piloter i deler av SAS-systemet. Da sier det seg selv at kundene ringer.

Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring og If.

Norges største reiseforsikringsselskap

Han forteller at det koker på linjene, og at mange spør om hvilke rettigheter de har og hva forsikringen dekker, men at det naturlig nok ikke meldes inn mange skadesaker på dette.

– En forsikring dekker ikke streik. Det er ikke fordi vi ikke ønsker å hjelpe til, men fordi vi ikke skal blande oss inn i en arbeidskonflikt. Jeg tror de fleste skjønner at det hadde blitt helt feil, sier Handeland.

– Fordi dette ikke dekkes av forsikringen får vi ikke mange innmeldte saker. Det er flyselskapenes eget ansvar å booke deg om eller refundere pengene – selv om grunnen til kanselleringen er streik, sier han.

Selv om det er mange ekstraordinære faktorer som påvirker de reisende akkurat nå, som streik, flyplasskaos, passtrøbbel og kanselleringer, viser skadestatistikken at vi er på vei tilbake mot mer normale tilstander etter to år med pandemi.

Akkurat nå er det avbestillinger, bagasjeforsinkelse og sykdom og skader på reise de fleste innmeldte sakene dreier seg om.

Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring og If.

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 7 900 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger – hvis noe skulle skje.

%d bloggere liker dette: