Flyselskap

Også flynorse – Norse Atlantic Airways trenger påfyll i kassen

påfyll i kassen
Foto: Med tillatelse fra Erik Moen.

Langdistanseselskapet Norse Atlantic har hentet 300 millioner kroner. Tegningskursen på 2,5 kroner per aksje er nær 40 prosent lavere enn aksjen ble handlet for torsdag. Norse Atlantic Airways trenger påfyll i kassen.

Bjørn Kjos har tegnet seg for 2 millioner aksjer i emisjonen, noe som utgjør en investering på 5 millioner kroner. Tegningskursen på 2,5 kroner per aksje er nær 40 prosent lavere enn aksjen ble handlet for torsdag ettermiddag.

Administrerende direktør og største aksjonær, Bjørn Tore Larsen, har tegnet seg for over 37 millioner aksjer. Det tilsvarer en investering på over 93 millioner kroner. Larsen og Kjos får også henholdsvis 5,6 millioner og 140.000 aksjer på toppen av dette, for å ha vært blant aktørene som forpliktet seg til å delta i emisjonen på forhånd.

Reparasjonsemisjon på vei – påfyll i kassen

Flere i ledelsen har også tegnet seg i emisjonen: Gisle Stavland, Kristin Berthelsen, Ben Boiling og Yngve Carlsen har til sammen tegnet seg for 840.000 aksjer, og investerer rundt 2,1 millioner kroner. Det betyr at Larsen, Kjos og resten av ledelsen i selskapet har stått for en tredel av emisjonen. Aksjene i emisjonen kan i utgangspunktet ikke selges på seks måneder.

Flyselskapet sier at emisjonen har som mål å ha kontanter som buffer, etter at britiske luftfartsmyndigheter krevde dette for å la Norse operere flyginger i Storbritannia.

Selskapet sier at de vil hente ytterligere 150 millioner kroner i en reparasjonsemisjon, til dagens aksjonærer i Norse. I løpet av uken har hovedindeksen steget friskt. Oslo Børs ligger nå i pluss for året etter å ha hentet inn igjen mye av fallet i sensommer og tidlig høst.

Torsdag holdt de amerikanske børsene stengt på grunn av Thanksgiving. Men også på Wall Street har indeksene krøpet oppover den siste tiden. Ifølge analytiker Roger Berntsen i Nordnet har stemningen tatt seg opp etter oppløftende utviklingstrekk i økonomien. Inflasjonen i USA har avtatt mer enn ventet de siste månedene, som igjen har senket rentene i markedet, skriver han i en morgenkommentar.

Kilde: Pressemelding

2 comments

Comments are closed.