Flyselskap

«Tasting the stars» i 40 000 fot – eksklusivt hos Emirates

Tasting the stars
Champagne service ombord hos Emirates. Her I Business Class. Foto: Emirates

Emirates er for tiden det eneste kommersielle flyselskapet i verden som offisielt serverer Moët & Chandon, Veuve Clicquot og Dom Pérignon ombord. Eksklusive globale avtaler for flyselskaper er tegnet frem til 2024, noe som betyr at Emirates er det eneste internasjonale flyselskapet som tilbyr passasjerene en «Tasting the stars», og inviterer deg til å oppleve de glitrende opplevelsene av verdens mest fremragende champagner – på 40 000 fot.

Til tross for den veldokumenterte mangelen på champagne, på grunn av dårlig vær og redusert innhøsting av druer i 2021, pandemiske forsyningskjedeproblemer og en eksplosjon i etterspørselen etter champagne globalt, forblir Emirates-passasjerer godt ivaretatt ombord med det fineste utvalget av bobler tilgjengelig, klar til å skåle for høytiden, spesielle anledninger og håpet og løftet om et nytt år.

Tasting the stars
Dom Pérignon serveres aller lengst fremme i kabinen hos Emirates First Class. Foto: Emirates.

First Class

På Emirates serveres Dom Pérignon på første klasse på alle globale ruter, Veuve Clicquot serveres på Business Class på ruter til Amerika, Storbritannia og Europa, og Moët & Chandon serveres på Business Class på ruter til Afrika, Midtøsten, og Asia Pacific inkludert Australasia. Economy Class-passasjerer kan også kjøpe Moët & Chandon ombord.

Emirates-passasjerer feirer spesielle øyeblikk over skyene, og har kunnet gledet seg over Moët Hennessy Champagnes ombord i over 30 år. Den “perfekte serveringen” tilbys da hver champagne er delikat presentert av høyt trent kabinpersonale, ved den perfekte temperaturen, i et unikt champagneglass som gir en uforglemmelig opplevelse.

 

Emirates tilbyr mot en ekstra kostnad kake og champagne til reisende i Economy Class. Foto: Emirates

Økonomipassasjerer kan også ta med ekstra glans til spesielle anledninger ombord ved å forhåndsbestille en kake- og champagnepakke. For USD 43 vil kabinpersonalet overraske en passasjer ombord med en minifeiring – inkludert en deilig vaniljekake eller dekadent sjokoladekake sammen med Moët & Chandon Brut 20cl.

Det er mange måter å nyte champagne med Emirates på, enten det er i setet ditt eller i loungen ombord på en A380.

Champions League hos Emirates
Emirates i loungen på A380, her har First- og Business Class passasjerer adgang. Foto: Emirates.
Valentines day Tasting the stars
Moet Chandon Emirates Lounge Dubai. Foto: Emirates.

Egen champagne bar i Dubai

Passasjerer kan også nyte champagne i Emirates Lounges i Dubai og over hele kloden før de går ombord på flyet. I Dubai har Emirates Business Class Lounge i Concourse B til og med en unik Moët & Chandon Champagne Lounge. Hver ikoniske cuvée matches med appetittvekkende kanapeer, laget av kokker med Michelin-stjerne. Passasjerer kan lære mer om prosessen med å lage champagne og Emirates-samling på Emirates Wine Channel, eller snakke med Emirates kabinpersonale som er utstyrt med matsammenkobling og tekniske notater for hver champagne.

Å tilby det høyeste nivået av luksus og kvalitet er avgjørende for Emirates’ løfte om å “fly better.” De siste 16 årene har Emirates investert mer enn 1 milliard dollar i sitt vinprogram. Kjøpt eksepsjonelle viner og champagner ved første anledning, for å la noen av vinene modnes slik at de kan uttrykke sitt fulle potensial før de serveres om bord.

Tasting the stars
Airbus A380 champagne service. Foto: Emirates.

Champagne “Fun-facts” hos Emirates – Tasting the stars

  • Champagne kommer fra det nordøstlige hjørnet av Frankrike, Champagne-regionen. Vinproduksjon dateres tilbake til 1600-tallet og vingårder spenner over mer enn 84 000 dekar over Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte de Sézanne og Aube.
  • Emirates kjøper mer champagne enn noe annet flyselskap i verden.
  • Champagne får sin gnisten fra å være to ganger gjæret på flaske over lengre perioder. En arbeidskrevende praksis ofte referert til som méthode traditionnelle eller méthode Champenoise.
  • Emirates er verdens største partner i Dom Pérignons verden og har en 30-årig historie med å servere den ikoniske champagnen ombord.
  • I motsetning til hva mange tror, bør en champagnekork ikke ‘poppes.’ Hvis den spretter kan det tyde på at champagnen er for varm eller for ung. I stedet bør champagnekorker slippes forsiktig ut, og fremkalle en myk “susing”.
  • Legenden sier at da Dom Pérignon først skapte sin deilige boblende champagne, ropte han til sine medmunker “Kom raskt, jeg smaker på stjernene!”
  • Fargen på champagnen gir ledetråder til champagnens alder. Yngre champagner har en tendens til å være blekgule, mens eldre har en stråfarge. Yngre champagner er også mye klarere, mens mer modne champagner har mindre klarhet. Eldre champagner har også færre bobler, som beveger seg i et lavere tempo.
  • Emirates vil ofte servere eksklusive årganger ombord, å tilby First Class-passasjerer en mulighet til å smake eksepsjonelt sjelden champagne. Business Class-passasjerer vil også få sjansen til å av og til prøve en spesiell årgang av Moët & Chandon eller Veuve Clicquot, eller kanskje en spesiell rosé. Reisende med Emirates kan enkelt finne ut hva som blir servert på ruten deres på forhånd ved å sjekke selskapets nettside.

6 comments

  1. Thai pleide å servere Dom Perignon til kaviaren. Tiden er kanskje løpt fra denslags… men godt var det!

  2. Er det noe rart de svømmer over av penger i det drittlandet. Skal aldri fly med dem😩

Comments are closed.