Bonus Program Flyselskap SAS EuroBonus

Oppdatert guide til SAS EuroBonus

barberer guide til SAS EuroBonus

SAS EuroBonus handler om hvilket medlemsnivå du kan oppnå, hvordan du skal tjene opp poeng, og hvordan du skal bruke dem.

SAS har et svært omfattende bonussystem som ikke er enkelt å finne ut av hva verdien av poengene er. Når du bruker poengene avhenger verdien av hva du bruker dem på. Når du tjener opp poeng avhenger verdien av hvor mange poeng du får i forhold til prisen. Vi vil forsøke å guide deg gjennom programmet med en oppdatert guide til SAS EuroBonus.

Fordelsprogrammet har fire offisielle nivåer – Member, Silver, Gold og Diamond. Hvert nivå kvalifiserer for spesielle fordeler på flyreiser med selskapene som deltar i programmet. Medlemmer avanserer i programmet på grunnlag av poeng som opparbeides ved reiser med selskap som er tilsluttet Star Alliance-systemet samt enkelte samarbeidende foretak, bl.a. hoteller. Hvert statusnivå gir videre rett til utvidede fordeler som reisende med enten Eurobonus- eller Star Alliance-partnere. Poengene som opparbeides kan forøvrig brukes til bonusreiser og kjøp av spesialtilbud. Utover høyeste nivå, Gold og Diamond

For årets aller viktigste SAS-kunder finnes «Pandion-status». Dette er en status som ikke har noen spesielle krav, men som man får invitasjon om fra selskapets CEO by invitation only. Pandion-status gir i utgangspunktet de samme rettigheter som Diamant status, samt ytterligere noe utvidet service på SAS’ egne flyvninger. Det snakkes om inntil 300k NOK i flyvninger med SAS i en tidsrekke på 3-5 år.

Da SAS overtok Braathens i 2002 ble medlemmene i Braathens bonusprogram Wings (tidligere BRACard) overført til EuroBonus.

Prioritert ombordstigning gis til Gull og Diamant medlemmer Foto: SAS

Oppdatert Guide til SAS EuroBonus

Lojalitetssystemet består av flere elementer, og kan deles inn i fem hoveddeler:

 • Opptjening av grunnpoeng på flyreiser
 • Medlemsnivå
 • Online Shopping- rabatter i en rekke nettbutikker
 • Medlemsfordeler – andre rabattavtaler
 • Statuspoeng fra kredittkort selskaper (EuroBonus Mastercard, American Express og Mastercard fra DnB).

Det vil alltid lønne seg å være medlem i EuroBonus. Når du flyr med SAS eller partnere i Star Alliance får du alltid bonuspoeng. Det koster ikke noe å være medlem, så det er penger ut av vinduet å ikke være medlem.

Rabattene du får via Online Shopping og de andre rabattavtalene, er det ikke noe spesielt med. Dette er helt ordinære rabattavtaler. Men de er innskrenket ved at du bare kan bruke de i SAS og andre spesifikke partnere. I tillegg gis de i poeng som ikke har en definert rabattverdi, men vil variere avhengig av hva du bruker poengene på.

guide til SAS EuroBonus

Opptjening av poeng

Det er tre typer poeng du kan tjene opp:

 • Grunnpoeng: Ved flyreiser i SAS, Widerøe og reiser med flyselskaper i Star Alliance tjener du opp grunnpoeng. Disse grunnpoengene avgjør også hvilket medlemsnivå du vil holde dg på.
 • Ekstrapoeng: Dette tjener du opp på andre samarbeidspartnere med SAS. Dette er i praksis normale rabattavtaler. Forskjellen er at rabatten gis i form av poeng i stedet for en prosentvis rabatt.
 • Statuspoeng: Nytt fra høsten 2018 er at man kan opptjene statuspoeng ved inngåelse av kredittkort avtaler hos DnB Mastercard, SAS World Mastercard, SAS American Express.

Både grunnpoeng og ekstrapoeng kan brukes til å kjøpe flyreiser i SAS, Widerøe og i Star Alliance. Det kan også brukes til å kjøpe andre produkter og tjenester med samarbeidspartnere.

Poengene har en gyldighet på fire år. Når du bruker poeng er det de eldste som brukes først.

Hvis du ikke har registrert poengene du har rett på, kan du etter-registrere poeng i inntil 6 måneder.

Medlemsnivåene

Det finnes fire offisielle nivåer for medlemskap i SAS EuroBonus. Du når et nytt nivå enten ved å ha tilstrekkelig antall grunnpoeng, eller ved å ha tilstrekkelig antall flyturer.

Hva verdien av et nytt medlemsnivå er kan man ikke eksakt beregne, fordi det også er en del ikke-økonomiske fordeler. Fordelene vil også oppleves ulikt for de enkelte medlemmene.

Dette er nivåene du kan oppnå:

Nivå Grunnpoeng Eller krav til antall flyvninger
Blå / Medlem 0 Ingen
Sølv 20 000 10 flyvninger en vei med SAS, og utvalgte ruter med Widerøe
Gull 45 000 45 flyvninger en vei med SAS, og utvalgte ruter med Widerøe
Diamant 90 000 90 flyvninger en vei med SAS, og utvalgte ruter med Widerøe
 • Det opptjenes ikke grunnpoeng på FOT-ruter. Det vil si ruter hvor Samferdselsdepartement gir støtte til driften.

 

 

Trippelweekend

Guide til SAS EuroBonus – medlemsfordelene

Fordel Medlem Sølv Gull Diamant
Fordeler, tilbud og rabatter fra SAS og partnere Ja Ja Ja  Ja
Tekstmeldinger Ja Ja  Ja Ja
Ingen gebyr for å bestille bonusreise via medlemstjenester Nei Nei Nei Ja
Prioritert innsjekking Nei SAS SAS og Star Alliance SAS og Star Alliance
SAS Fast Track  Nei Ja, i utvalgte perioder* Ja Ja
SAS Lounges Nei Ja, i utvalgte perioder Ja Ja
Ekstra bagasje på SAS-flygninger Nei én ekstra to ekstra to ekstra
Beste tilgjengelighet med rabatter på bonusreiser (på SAS og Widerøe) Nei 5 %, 14 dager før 10 %, 14 dager før  30 %, 14 dager før
Gratis WiFi om bord Nei Nei Ja  Ja
20 kg ekstra bagasje med Star Alliance  Nei Nei  Ja  Ja
Star Alliance-lounger  Nei Nei Ja  Ja
Tjen 25 % flere grunnpoeng på SAS og Widerøe Nei Nei Ja  Ja
Prioritert bagasjehåndtering og boarding Nei Nei  Ja Ja
24-timers hotline Nei Nei  Ja  Ja
Velg sete på forhånd Nei Nei Ja  Ja
SAS Smart Pass Nei Nei  Ja Ja
Garantert sete ved bestilling 24/48 timer før avgang*****  Nei Nei  Ja  Ja
Gi bort et Sølv-/Gullkort  Nei Nei Sølvkort Gullkort /  Sølvkort
Forlenget poenggyldighet  Nei Nei Nei Ja
Gave fra goodie-bag Nei Nei Nei Ja
Gratis drikke i SAS Go  Nei Nei Nei Ja

Kjøpe poeng

Hvis du mangler poeng til for eksempel en flytur kan du kjøpe ekstra bonuspoeng. Du kan kjøpe poeng i bolker av 1000 poeng.

Du kan lese mer om kjøp av poeng her. Prisen per poeng blir 20 øre. Dette er langt over det som er verdien når du opptjener bonuspoengene.

Bruke dine SAS EuroBonus poeng

Du kan bruke poengene hos SAS og en rekke andre partnere. Dette er alternativene du har:

 • Flyreiser med SAS
 • Flyreiser med Widerøe
 • Flyreiser med øvrige medlemmer i Star Alliance.
 • Hoteller
 • Leiebil
 • Betale for lounge adgang
 • Bruke poengene ombord i fly
 • Bruke poengene i EuroBonus Shop
 • Oppgradere til en bedre klasse
 • Overføre poeng til andre
 • Donere

Generelt får du høyest verdi når du bruker poengene til å fly med SAS.

Online Shopping

Her får du poeng i form av en viss antall poeng per 100 kroner brukt i nettbutikken. Hvis vi sier at 10 poeng er verdt 0,7 prosent i rabatt, vil det si at når du får 50 poeng for hver hundrelapp du kjøper for er rabatten 3,5 prosent i praksis.

I denne samlingen av nettbutikker får du en liten rabatt ved å gå via denne siden. Dette er det samme som cash-back eller penger tilbake. Her ligger det inne over 200 nettbutikker der du i praksis får fra 1 til 10 prosent rabatt. Det er ikke noe spesielt med rabattene du får i Online Shopping. Det er på ingen måter høyere enn på sammenlignbare nettsteder, snarere tvert i mot.

Her finner du rabattene i onlineshop.

Alle disse rabattavtalene finner du også i Smarte Pengers database over rabatter. Der kan du også søke på nettbutikk-navnet, og sjekke om du kan få høyere rabatt ved å gå via andre tilsvarende nettsider.  Eller at de har andre rabattavtaler som kan være aktuelle for deg.

SAS EuroBonus i fysiske butikker / restauranter

Hver gang du handler hos de deltakende restauranter og forretningene, opptjener du EuroBonus Ekstrapoeng som vi setter inn på kontoen din. Se listen over butikker eller i SAS-appen under Me/EuroBonus/Where to earn points for mer informasjon om hvor mange EuroBonus Ekstrapoeng du opptjener i hver forretning.

 

3 comments

Comments are closed.