Flyselskap

Ethiopian Airlines fortsetter å dominere som Afrikas ledende flyselskap

Afrikas ledende
Pressefoto: Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines har igjen sementert sin posisjon som Afrikas ledende flyselskap. I året SKYTRAXs kåring er flyselskapet tildelt fem prestisjefylte utmerkelser.

For sjette året på rad blir Ethiopian Airlines i SKYTRAX World Airline Awards blitt kåret til Afrikas ledende flyselskap. Ethiopian Airlines Group er både det raskest voksende flyselskapet globalt og det ledende selskapet på kontinentet. -I år har Ethiopian sikret sin posisjon som Afrikas ledende flyselskap gjennom å vinne fem prestisjefylte utmerkelser under SKYTRAX World Airline Awards.

Vi er virkelig glade for å motta disse utmerkelsene. Å bli kronet med SKYTRAX sine prestisjefylte utmerkelser flere år på rad er et bevis for vår dedikasjon til å levere tjenester av høy kvalitet. Vi er veldig stolte og takknemlige for tilliten fra våre kunder.

Mesfin Tasew, administrerende direktør Ethiopian Airlines Group.

Utdelingen fant sted under Paris Air Show, i Paris, Frankrike, den 20. juni 2023.

Afrikas ledende flyselskap seirende ut i følgende kategorier:

  1. Best Airline in Africa 2023 (sjette året på rad)
  2. Best Business Class Airline in Africa 2023 (femte året på rad)
  3. Best Economy Class Airline in Africa 2023 (femte året på rad)
  4. Best Business Class Onboard Catering in Africa 2023 (andre året på rad)
  5. Cleanest Airline in Africa 2023
Ethiopian Business Class – Cloud Nine. Foto: Ethiopian Airlines

Om Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines Group (Ethiopian) er det raskest voksende flyselskapet i verden, og den største flykjeden i Afrika. Igjennom 77 vellykkede år har Ethiopian blitt et av kontinentets ledende flyselskap.  Ethiopian dominerer det afrikanske passasjer- og fraktnettverket med den yngste og mest moderne flyflåten; og betjener 150 innenlandske og internasjonale passasjer- og fraktdestinasjoner på fem kontinenter.

Ethiopians flåte består av ultramoderne og miljøvennlige fly som Boeing 737, 777, 787, Airbus A350-900 og Bombardier Dash 8-400, med to klasser. Flåtens gjennomsnittlig alder på syv år.

I Skandinavia flyr selskapet også en lokal rute mellom Oslo og Stockholm. Avgangen tidlig kveld fra Oslo til Stockholm fortsetter direkte til Addis Abeba over natten. Avgangen Stockholm – Oslo er en morgenavgang. Dreamlineren som normalt brukes er konfigurert med 24 Business Class seter og 246 økonomi, og med noen flere seter på Business Class i det større 787-9 flyet.