Bonus Program Flyselskap

Flying Blue – devaluering av XP-opptjening hos flyselskapspartnere

Foto: Sky Team Media kit

Air France – KLM har meddelt endringer i bonus-programmet Flying Blue når det gjelder opptjening av bonuspoeng og Elite-XP poeng hos flyselskaper som ikke tilhører SkyTeam-alliansen. Disse endringene trer i kraft fra 1. april 2024 og vil påvirke hvordan du opptjener poeng på visse flyreiser, dette er en devaluering av XP-opptjening hos flyselskapspartnere.

Fra og med 1. april 2024 vil XP (Statuspoeng) og Elite-bonuspoeng kun bli kreditert for flyvninger som enten er fløyet, eller markedsført av Air France og KLM, samt for alle SkyTeam-partnere, flyselskapene som deltar i Flying Blue-programmet, som Transavia og Aircalin, og Air Corsica-flyvninger mellom Paris-Orly og Corsica.

Du vil fortsatt tjene XP og Elite-bonuspoeng på Air France og KLM code-share flyvninger. Selv om ruten blir fløyet av et flyselskap som ikke er en del av SkyTeam-alliansen.

Flyvninger som både markedsføres og opereres av selskapets flyselskapspartnere utenfor SkyTeam, vil fortsatt være kvalifisert for å tjene bonuspoeng (ekstrapoeng). Imidlertid vil du ikke lenger tjene XP eller Elite-bonuspoeng på slike flyvninger.

Pressefoto: MAS (Malaysian Airlines System).

 

Devaluering av XP-opptjening hos følgende selskap:

Fra og med 1. april 2024 vil du ikke lenger opptjene XP- og Elite-bonuser på flyreiser som flys av følgende selskaper:

 • Air Mauritius
 • Chalair
 • China Southern Airlines
 • COPA Airlines
 • GOL
 • Japan Airlines
 • Malaysia Airlines
 • Qantas
 • Twin Jet
 • WestJet

Du vil imidlertid fortsatt tjene XP- og Elite Mile-bonuser på alle kvalifiserende flyvninger du foretar med Air France, KLM, Aircalin, Transavia (gjelder kun for Plus og Max priser), Air Corsica og med selskapets øvrige SkyTeam-partnere.

Dette er viktige endringer som kan påvirke hvordan du samler bonuspoeng og erfaring på fremtidige reiser. Det er også verdt å merke seg unntakene. For eksempel Transavia og Aircalin, som fortsatt vil gi deg muligheten til å opptjene XP og bonuspoeng.

For mer detaljert informasjon om disse endringene og hvordan de påvirker ditt medlemskap, kan du besøke Flying Blue’ offisielle nettsider.

Air France – KLM fortsetter å tilby spennende fordeler til sine lojale medlemmer. Selv om det er endringer i bonusprogrammet, vil det fortsatt være mange muligheter til å opptjene poeng og dra nytte av ditt medlemskap.

Oppsummert – devaluering av XP

Opptjeningen av Air France – KLM Flying Blue-poeng er dynamisk. Du kan opptjene dobbelt eller tredobbelt antall poeng hvis du flyr med partner flyselskaper og krediterer dem til dette programmet, spesielt i forbindelse med rabatterte Business Class billetter.

Det faktum at du tidligere kunne tjene elitebonuspoeng og XPs på partnerflyselskapers flyreiser som ikke er en del av SkyTeam-alliansen, har ikke blitt kommunisert godt og er trolig ikke så vanlig. Fjerningen av denne funksjonen gjør likevel Flying Blue-programmet noe mindre attraktivt.

Og hva skjer med Flying Blues manglende kommunikasjon?. Det er fremdeles ingen varsler om denne endringen på nettstedet deres. Prøver Flying Blue å skjule at de avvikler en spennende og unik del av bonusprogrammet sitt, og satser på at ingen vil legge merke til det?

 

2 comments

 1. eurobonus og andre programmer er nok ikke længere hvad de er,ikke hvad de var, og nok ikke længere hvad det bliver til.

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: