Flyselskap

Boeing kutter leveringsmål for 737 Max: Hva dette betyr for flygiganten

Boeing kutter
Foto: Boeing.

Amerikanske Boeing har nylig kunngjort sine resultater for tredje kvartal, og det er ikke bare gode nyheter som dominerer overskriftene. Boeing kutter leveringsmål for 737 Max.

Inntektene på 18,1 milliarder dollar var i tråd med forventningene, ble underskuddet større enn forventet. Med et justert resultat på minus 3,26 dollar per aksje, viste selskapet seg svakere enn analytikernes forutsigelser på minus 2,95 dollar per aksje, ifølge Bloomberg.

Den nedadgående trenden ble ytterligere forsterket av mindre leveranser av flymodellen 737 Max og ugunstig utvikling for forsvarsvirksomheten. Som et resultat har Boeing justert ned anslagene for 737 Max-leveranser for året, fra det tidligere estimatet på 400-450 fly til det nåværende 375-400 fly. Dette skiftet har skapt en bølge av spekulasjoner om selskapets fremtidige strategi og potensielle effekter på luftfartsindustrien.

Boeing kutter leveringsmål

Samtidig opprettholder selskapet sitt mål om å levere 70-80 fly av 787-modellen i 2023. Selskapet fortsetter å jobbe mot et fri kontantstrøm på 3-5 milliarder dollar i år. Tallene gir en viss stabilitet, er det klart at Boeing står overfor betydelige utfordringer som krever grundig strategisk gjennomgang og handling for å opprettholde sin posisjon i markedet.

Selv om nyheten har skapt usikkerhet, har markedet reagert med en moderat økning på 0,6 prosent i Boeing-aksjen i tidlig handel. Det gjenstår å se hvordan flygiganten vil håndtere de nåværende utfordringene. Implementering av tiltak for å gjenopprette vekst og tillit blant investorer og kunder.

Boeings neste trekk vil være nøkkelen til å forstå retningen for både selskapet og luftfartsindustrien som helhet i de kommende månedene. Vi vil følge nøye med for å holde deg oppdatert om utviklingen. Fortsett å følge med for de siste oppdateringene fra Boeing og andre relevante nyheter i luftfartssektoren.


Boeing er en fremtredende flyprodusent i USA. De tilbyr et bredt utvalg av fly. 737 Max er en av deres mest kjente modeller. Selskapets økonomiske resultater påvirkes av flere faktorer. Prisen på Boeing-aksjen reagerer på nyheter. For mer informasjon, kan du besøke selskapets nettsted.