Flyselskap

Norse Atlantic henter 613 millioner kroner i ny emisjon

Fraktmarkedet gir Norse Atlantic et forsprang Norse Atlantic henter emisjon
Fraktmarkedet gir Norse Atlantic et forsprang. Foto: Widerøe

Norse Atlantic henter frisk kapital. I en børsmelding lørdag morgen fortalte selskapet at de hadde samlet inn 613 millioner kroner i en rettet emisjon. Dette oversteg deres opprinnelige mål på 500 millioner kroner, takket være den massive interessen blant investorer.

Gründer, toppsjef og storaksjonær Bjørn Tore Larsen ble tildelt aksjer til en verdi av 122 millioner kroner. Det var noe lavere enn de 150 millionene han opprinnelig var tiltenkt. Dette ble tilskrevet den betydelige interessen fra andre investorer.

Den italienske Lauro-familiens Scorpio, største aksjonær i Norse Atlantic, bidro også med en kapitalinnsprøytning på 150 millioner kroner. Tilbudsprisen per aksje ble satt til 11 kroner med en rabatt på 12 prosent. Totalt vil det bli utstedt 55,69 millioner nye aksjer fordelt på to transjer.

Styret har foreslått en reparasjonsemisjon for aksjonærer som ikke deltok i den rettede emisjonen, med en størrelse på 9,1 millioner aksjer.

Selskapet hadde tidligere kunngjort behovet for å skaffe rundt 500 millioner kroner, som en del av deres plan for å sikre tilstrekkelig kapital gjennom vinteren – en tid som ofte er utfordrende for flyselskaper.

Historien bak Norse Atlantic

Norse Atlantic ble etablert som en ny satsning i luftfartsindustrien etter Norwegian Air Shuttle besluttet å avvikle sitt langdistansesegment. Selskapet har som hovedmål å betjene langdistanseruter, med spesielt fokus på tilbud av rimelige priser på tvers av Atlanterhavet og andre internasjonale destinasjoner.

Norse Atlantic ASA representerer et spennende nytt kapittel i luftfartsindustrien, med mål om å tilby konkurransedyktige priser på langdistanseruter