Flyselskap

Midtøsten flyselskaper gjenopptar flyvninger etter Irans angrep på Israel

Midtøsten flyselskaper
ME3 – Middle East-flyselskaper (Emirates, Qatar Airways og Etihad.

Etter at Iran sendte dusinvis av droner og missiler mot Israel fra lørdag kveld til søndag, kunngjorde store Midtøsten flyselskaper at de ville gjenoppta driften i regionen etter å ha kansellert eller omdirigert noen flyvninger.

Emirates Airlines som hadde kansellert noen av sine flyvninger og omdirigert andre på grunn av midlertidige luftromsstenginger i regionen, gjenopptok planlagte ruter til og fra Jordan, Libanon og Irak fra søndag ettermiddag, sa en talsperson.

Qatar Airways gjenopptok også rutene til Amman, Beirut og Bagdad, opplyste de i et innlegg på X. Mens Etihad Airways planlegger å fly planlagte passasjer- og cargo ruter mellom Abu Dhabi og Tel Aviv, Amman og Beirut fra mandag.

Etihad advarte om at selv om rutene settes opp igjen kan avvik forekomme etter midlertidig stenging av luftrommet over deler av Midtøsten, “kan det fortsatt være en risiko for noen ettervirkninger mandag 15”.

“Noen av våre flyvninger har blitt påvirket av den midlertidige stengingen av en rekke luftrom i regionen,” ble det sitert fra en uttalelse fra Det forente arabiske emiraters Fly Dubai på statlige nyhetsbyrået WAM.

Angrepet førte til lignende kunngjøringer fra Libanon, Egypt og Kuwait etter at flere arabiske land kunngjorde midlertidig stenging av luftrommet sitt.

Jordan, Irak og Libanon kunngjorde søndag morgen at de hadde åpnet luftrommet sitt igjen etter nattens angrep, mens israelske flyselskaper sa at operasjonene vendte tilbake til det normale etter at Israel gjenåpnet luftrommet sitt fra kl. 07.30 (0430 GMT).

Kilde: Reuters


Midtøsten flyselskaper – ME3

ME3-selskapene refererer vanligvis til tre Midtøsten-flyselskaper som bruker en navmodell: Emirates, et flyselskap basert i Dubai, De forente arabiske emirater. Etihad Airways, et flyselskap basert i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater. Qatar Airways, et flyselskap basert i Doha, Qatar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.