Flyselskap

Qatar Airways opptjen 5X Qmiles

5X Qmiles

Den enes død, den annens brød, er ett ordtak på mange språk. På fransk lyder det slik  “Le profit de l’un est le dommage de l’autre”.

Uke 40 startet som en helt forferdelig uke for oss “bonus-jegere”. SAS besluttet seg for å økse ned opptjeningen i SAS EuroBonus. To dager etter mottar jeg en e-post fra flyselskapet Qatar Airways som tilbyr 5X – fem ganger antall poeng for reiser i Business Class.

Qatar Airways er medlem av Oneworld alliansen. Oneworld ble avduket av sine grunnleggende flyselskaper, American Airlines (AA), British Airways (BA), Canadian Airlines (som forlot alliansen noen år senere sammenslåing med Air Canada), Cathay Pacific (CX), og Qantas (QF) på en pressekonferanse i London, Storbritannia, 21. september 1998. Oneworld alliansen ble offisielt lansert, og satt i drift 1. februar 1999.

Nå tilbyr Qatar Airways sine medlemmer av Privilege Club inntil 5X antall Qmiles på reiser med selskapet. Er du ikke medlem? Meld deg inn her.

Qatar Airways har laget en ganske enkel Q-miles kalkulator på sin egen hjemmeside. Her kan man beregne både opptjening av Qmiles og hva det koster å foreta en bonusreise.

Jeg har tidligere skrevet om verdens dyreste cocktail. En Singapore-Sling på Marina Bay Sands i Singapore.

Reiseruten – 5X Qmiles

5X Qmiles

 

Matematikken i 5X Qmiles

Booking-klasse Fra Til Qpoints Qmiles Kampanje
I OSL DOH 30        4 621      23 105
I DOH SIN 30        5 789      28 945
I SIN DOH 30        5 789      28 945
I DOH OSL 30        4 621      23 105
Opptjening 120      20 820    104 100

OK, det blir ingen fet status i One-World systemet med en slik reise, men man opptjener nesten tilstrekkelig antall Qmiles poeng til en reise tur/retur Oslo-Doha.

Prisen for en bonusreise på strekningen Oslo-Doha med Qatar Airways.

 

QSuite Business Class

QSuite har bransjens aller første dobbeltseng tilgjengelig i Business Class. Utstyrt med skyvedørs paneler som lar seg rydde bort, slik at passasjerene i tilstøtende seter kan lage seg sitt eget private rom. Justerbare paneler og bevegelige TV-skjermer på fire midtseter tillater kolleger, venner eller familier som reiser sammen for å forvandle sin plass i en privat suite, slik at de kan jobbe, spise og sosialisere sammen. Disse nye funksjonene gir den ultimate og tilpassede reiseopplevelsen. Og den gjør det mulig for passasjerene å skape et miljø som passer sine egne unike behov.

Les mer om Qsuites her.

%d bloggere liker dette: