Flyselskap

Århus Lufthavn: Direkte rute til New York ?

Direkte rute til New York SAS Funksjonstesting av A321LR – Foto: Airbus

SASs administrerende direktør på et møte i Århus: Hvis byen Århus støtter flyplassen, vil vi kunne tilby direkte rute mellom Århus-New York.

Gå ombord i en Airbus A321LR i Århus og gå ut av flymaskinen åtte time senere i enten John F. Kennedy (JFK), Newark (EWR) eller kanskje LaGuardia (LGA) i New York. Uten et eneste stopp – nonstop.

Det er et fremtidsscenario som, ifølge SAS administrerende direktør Rickard Gustafson veldig enkelt kan bli en realitet. Rickard Gustafson var hoved-foredragsholder ved Århus kommunes nyttårs briefing for næringslivs-foreningen. Og her fortalte han hvordan et helt nytt fly plutselig kan bringe Århus og New York mye nærmere hverandre.

SAS SAS A320neo registrert hos SAIL – SAS Ireland. Selskapet vurderer «storebror» A321LR til langdistanse trafikk fra sekundærbyer (for eksempel Bergen og Stavanger).

Nye langdistansefly

SAS har allerede mottatt 22 A320neos av en tidligere ordre på 30 av den nye typen. Selskapet plasserte ytterligere en ordre på 35 maskiner i midten av april. Denne ordren på 35 fly vil bli komplettert med ytterligere 15 A320neos som skal hentes i leasing markedet. Det er også bekreftet at Airbus A321LR kommer i en langdistanseversjon, og SAS skal bestemme seg våren 2019.

«Jeg tror at A321LR kan være et attraktivt fly som åpner nye markeder i langdistanse-segmentet, og det er noe vi vurderer.» «Vi kan fly mellom Skandinavia og den amerikanske østkysten.»

Rickard Gustafson, CEO, SAS.

Han fortalte at selskapet enda ikke har fattet noen beslutning om det ville være bedre å konvertere Airbus-ordren, eller hente flyene via en annen kanal (leasing markedet). I dag skjer stort sett interkontinentale ruter fra Europas største flyplasser. Men med Airbus 321 blir dette mulig å gjennomføre fra mindre flyplasser.

– Vi kan fly mellom primære byer og sekundære byer, sa Rickard Gustafson.

SAS

 

Direkte rute til New York – en gylden mulighet

– Det ville være flott å kunne tilby en direkte rute mellom Århus og New York. Det er en mulighet vi aktivt vil forfølge, sier Rickard Gustafson, som på nyttårsorientering viste stor tilfredshet med SAS investering på ruter fra Århus Lufthavn.

– Vi ser et stort potensiale i Århus. Det er en spennende by, og utviklingen er virkelig bra for øyeblikket. Tilstedeværelsen i Århus er viktig for SAS, og vi tror på videre utvikling og vekst fra flyplassen. Vi ser en positiv utvikling i passasjertall og tror på ytterligere støtte fra våre kunder i Århus-regionen, sier Rickard Gustafson.

Dette er A321LR

A321LR ble lansert i forbindelse med Airbus’ årlige nyttårs-pressekonferanse i januar 2015. Denne versjonen er ment å kunne erstatte Boeing 757, som har vært enerådende på en del mellomlange og tynne ruter, men som så langt ikke har noen soleklar arvtaker. I den trangeste énklassekonfigurasjonen vil A321 utstyres med 240 seter.

SAS

Kilde: Randers Amtsavis

%d bloggere liker dette: