Flyselskap

Thai Airways står i fare for avvikling

fare for avvikling
Foto: Thai Airways

Thai Airways International (Thai) øverste sjef Sumeth Damrongchaitham fortalte tirsdag at de ansatte må samarbeide med selskapets i det pågående restruktureringsarbeidet. Selskapet står midt i en krise og flagger en mulig avvikling.

Han sendte meldingen til Thai-ledelsen under en ledersamling ved flyselskapets hovedkvarter i Bangkok.

I dag vil jeg at ansatte skal være samlet for å overvinne utfordringene. Ellers må det nasjonale flyselskapet legges ned. Det er fremdeles tid og rom for en løsning, men tiden er knapp.

Sumeth Damrongchaitham, President og CEO Thai Airways International.

 

 

Han fortalte at Thai fortsetter å tape markedsandeler på flere ruter til konkurrentene. Han nevnte nordlige ruter (mot Europa red. anmerkning) som historisk har generert en tredjedel av selskapets inntekter, mens nå er dominert av lavprisselskaper.

Konkurransen er knall tøff, og Thai er virkelig i en krise. Neste år må selskapet yte sitt beste. Hvis de ansatte fortsatt ikke er klar over og ikke handler, vil vi ikke ha nok tid til å slå tilbake. I dag gjenstår det veldig lite tid. I dag er det ingen komfortsone. Alle vil dø hvis fartøyet synker.

Thai har foreslått å kutte kostnadene ved å redusere lønninger til ledende ansatte og redusere varebeholdingen ved cateringavdelingen.

Det blir ingen bonuser til de ansatte, fordi hovedpremien er at selskapet overlever.

I første halvår i år bokførte Thai et tap på 6,44 milliarder baht tilsvarende  1,9 milliarder kroner. Det akkumulerte tapet i selskapet er 280 milliarder baht. Selskapet sysselsetter mer enn 20 000 personer.

 

Fare for avvikling – under administrasjon

Thailandske samferdselsmyndigheter har gitt Thai Airways 30 dager på seg til å redefinere sin finansielle redningsplan. Den kommer i forbindelse med stort omstillingsarbeid for å få ned kostnadene og bringe flyselskapet tilbake til lønnsomhet.

Pålegget kommer etter at vise samferdselsminister Thaworn Senneam møtte flyselskapet forrige uke som del av en gjennomgang av selskapets havarerte situasjon.

I en tale til thailandske medier avslørte Senneam at flyselskapet må legge frem en ny forretningsplan og fremskynde justering av flåten ved å selge 19 utrangerte fly i et forsøk på å redusere vedlikeholdskostnader. Det er fortsatt fare for avvikling av selskapet.


THAI Purple Price Promotion

Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

 

 

2 comments

  1. Brukt Thai i 20 år på mine reiser. Kjempebra service til en hver tid. Renhold på toaletter er også meget bra . Noe je synes e spesielt viktig da det blir mange flytimer i strekk.🙂👍

Comments are closed.