Flyselskap

Dette er første SAS-maskin til SAS Link

SAS Link
Bilde fra Planespotter.net. Foto: Jurgen.

Vi har tidligere publisert artikler om både SAS Link og SAS Connect, de to nye datterselskapene til SAS som igjen skal hente tilbake lønnsomheten.

I all hemmelighet skjer dette. Nå skjer det SAS Links første Embraer E195LR er en 14 år gammel maskin fra Flybe. Den 14 år gamle Embraeren står for tiden i Norwich, UK for re-painting etter en pandemi-pause på nesten to år.

SAS link
Et gammelt fly blir det første hos SAS Link. Screen-shot Planespotter.net

Registreringsnummeret vil bli SE-RSK. Det er leasing selskapet  Falko som leier ut flyene. De neste fem kommer fra det samme selskapet og har en alder i snitt 13 år og to år på “lager”. Alle flyene vil bli registert i Sverige med SE-. Det sjette flyet i denne “gruppen” var øremerket Great Dane airlines, det var tenkt som deres fjerde fly, men ble aldri levert. Det danske flyelskapet ble begjært  konkurs i oktober 2021.

Dette kan bli det nye SAS flyet som svever over hustaket

Facebook-foto: Skyliners aviation news & more.

Nye SAS fly – nye datterselskap

  • SAS Connect: Et datterselskap etablert i 2017 som SAS Ireland, med fly registrert i Irland og mannskap i London og spanske Malaga. Gjenoppstår fra nyttår som SAS Connect med Airbus A320neo-fly og mannskap i København (CPH). Senere på året antagelig også i Oslo (OSL) og Stockholm (ARN). All ny vekst med ordinære  SAS-fly skal skje i dette selskapet neste år.
  • SAS Link: Et nytt datterselskap fra første halvår 2022 med nye og mindre jetfly av typen Embraer E195 og mannskap stasjonert i København. Skal fly på ruter med tynnere trafikkgrunnlag, etter hvert som SAS kvitter seg med de minste flyene i Boeing 737-familien.

 

%d bloggere liker dette: