Flyselskap Rutenytt

Lufthansa fobinder Indias “Silicon Valley” til München

lufthansa flytter fire Silicon Valley
Lufthansa A350-900 – settes i trafikk mellom München og Bengaluru. Foto: Lufthansa.

Fra 4. november 2023 forbinder Lufthansa Group den indiske metropolen Bengaluru “Silicon Valley” med München, hovedstaden i Bayern. Sammen med Delhi og Mumbai blir Bengaluru den tredje indiske byen med direkte forbindelse for reisende via Lufthansas 5-stjerners-hub i München. Bengaluru er Indias tredje største by, et IT-senter og et sentrum for romfartsindustrien.

Med en historie i India som strekker seg over 90 år, vil Lufthansa Group operere 64 ukentlige frekvenser mellom India og Europa innen januar 2024. Det indiske luftfartsmarkedet er for tiden det tredje største globalt. Denne ruten mellom Bengaluru og München representerer Lufthansas sterke forpliktelse til det indiske markedet. Lufthansa Groups kapasitet til India nå overstiger nivåene før COVID-19.

India i Fokus – Silicon Valley

Det er utrolig spennende å være i India nå som landet opplever en enorm økonomisk vekst. Det er nå verdens 5. største økonomi og er på vei til å bli den 3. største økonomien innen 2030. Vi har hatt investeringer i India i over 90 år, og når vi lette etter vårt første nye destinasjon i APAC siden pandemien, var Bengaluru et naturlig valg.

George Ettiyil, Lufthansa Groups Senior Director – Sør-Asia.

For øyeblikket opererer Lufthansa tre ganger i uken, og ankommer beleilig samme dag klokken 8:05 i München. Lufthansas gjester vil nyte opplevelsen om bord i en av de mest moderne og drivstoffeffektive langdistanseflyene, Airbus A350-900. Som med alle ruter til India, vil lokal mat og bespisning bli tilbudt passasjerene om bord.

Bengaluru, også kjent som “Silicon Valley of India,” er en pulserende metropol og hovedstad i den sørlige indiske delstaten Karnataka. Byen er et sentralt knutepunkt for teknologisk innovasjon og er kjent for å huse et vell av globale teknologiselskaper og oppstartsfellesskap. Bengaluru spiller en avgjørende rolle i Indias økonomiske vekst som en fremtredende IT-hub og er kjent for sin avanserte teknologiske infrastruktur og forskningsmiljø. Samtidig tiltrekker byen unge fagfolk og gründere fra hele verden, og den fortsetter å være et knutepunkt for innovasjon og entreprenørskap i India.