Flyselskap

SAS: En million passasjerer i desember – bedre enn i fjor

bedre enn i fjor
Foto: SAS.

Bedre enn i fjor. Det viser tallene fra SAS. Samtidig er de nye restriksjonene bekymringsfulle: «Vi går en uforutsigbar fremtid i møte», sier SAS sin konsernsjef i en kommentar.

Den økende smittespredningen på slutten av fjoråret er nå tydelig når flyselskaper og flyplasser presenterer sine tall for desember måned. Blant de skandinaviske flyselskapene har både Norwegian og Flyr rapportert om et fallende antall passasjerer, Flyr med hele 15 prosent.

Bedre enn i fjor

SAS skal ha klart å telle nærmere én million, 997.000 passasjerer i desember, charter er inkludert. Dette er en økning på over 150 % sammenlignet med samme måned året før. SAS sin kapasitet økte også med over 150 % sammenlignet med samme periode i 2020. Sammenlignet med forrige måned var kapasiteten stort sett uendret. Flyene er imidlertid fortsatt litt over halvfulle, kabinfaktoren for desember var 57 %. Det er en forbedring på 24 prosentpoeng sammenlignet med desember i fjor.

Reisen var som forventet intens i forbindelse med jul og nyttår, noe som var positivt. Utviklingen av omicron-varianten av covid-19 gjorde imidlertid at både etterspørsel og personalkapasitet ble påvirket i hele bransjen, noe som hadde en negativ innvirkning på det faktiske antallet flyvninger i løpet av måneden. Vi fortsetter å være berørt av pandemien og går en uforutsigbar fremtid i møte, noe som betyr at vi må være i stand til å reagere raskt på endringer i etterspørselen.

Anko van der Werff, konsernsjef i SAS.

%d bloggere liker dette: