Flyselskap Økonomi

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner Norwegian i desember reiste med Norwegian hjem til jul
Pressefoto: Norwegian.

Norwegian la i dag fram resultatene for fjerde kvartal og foreløpige årsresultater for 2021. Etterspørselen etter flyreiser økte fra det foregående kvartalet, men ble likevel negativt påvirket av utbruddet av omikron-varianten av coronaviruset. Resultat før skatt (EBT) ble 117 millioner kroner, sammenlignet med et nettotap på 16,6 milliarder kroner i samme periode i 2020 og et positivt resultat på 169 millioner kroner i tredje kvartal.

I fjerde kvartal 2021 reiste 3,1 millioner passasjerer med Norwegian, sammenlignet med 0,6 millioner i samme periode 2020, og 2,5 millioner i det foregående kvartalet. Kapasiteten (ASK) var på 4,6 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 3,6 milliarder setekilometer. Fyllingsgraden økte til 77,0 prosent, opp fra 52,4 prosent i samme periode i 2020 og fra 73,1 prosent i forrige kvartal. Ved årsslutt 2021 hadde selskapet en samlet operasjonell flåte på 51 fly.

Vedvarende fokus på kostnadskontroll og likviditetsstyring i hele organisasjonen bidro til en forbedret kontantbeholdning. Ved utgangen av fjerde kvartal hadde selskapets kontantbeholdning og likvide midler økt til 7,7 milliarder kroner.

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner

 

Norwegian med overskudd før skatt på 117 millioner kroner aksjer i Bank Norwegian
Norwegian CEO Geir Karlsen. Foto: Norwegian

Jeg er fornøyd med at vi effektivt tilpasser oss hyppige endringer i markedet, og for at vi kan rapportere om positiv bunnlinje og en forbedret kontantbeholdning i et kvartal som var sterkt preget av myndighetspålagte restriksjoner etter framveksten av den nye omikron-varianten. Jeg vil takke alle ansatte i Norwegian for deres stå-på-vilje og kontinuerlige engasjement. Nå ser vi fram mot en travel vår- og sommersesong hvor vi skal øke flåten til 70 fly og ha over 270 ruter til salgs. Vi gleder oss til å ønske enda flere kunder velkommen om bord igjen.

Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

 

Punktligheten forteller hvor stor andel av flyene som gikk til oppsatt tid. I fjerde kvartal 2021 var denne på 87,8 prosent, en nedgang fra 94,1 prosent i samme periode 2020 og fra 91,0 prosent i forrige kvartal. I 2021 ble Norwegian kåret til det mest punktlige flyselskapet i Norden, på tredje plass i hele Europa.

Flere detaljer finner du her:

%d bloggere liker dette: