Flyselskap Rutenytt

@flynorse flyr som første selskap med Boeing 787 Dreamliner til Antarktis

Fraktmarkedet gir Norse Atlantic et forsprang Norse Atlantic henter charter til Antarktisk
Skal benyttes til Charter til Antarktis. Foto: Widerøe

Det har lenge versert rykter om at @flynorse vil fly en charter til Antarktis for å bistå Norsk Polarinstitutt. Mandag kveld bekrefter Philip Allport, Senior Vice President Communications hos Norse Atalantic flyet er på vei.

SAKEN OPPDATERES:

Flynorse og Norsk Polarinstitutt-forskere er på vei til Troll-stasjonen i Antarktis ombord på en 787-9 Dreamliner. Etter en mellomlanding i Cape Town, vil dette være den aller første landingen av en 787 på charter til Antarktisk.

Verdenssøylene blir koblet sammen når Norse og Norsk Polarinstitutt-forskere setter kursen mot Antarktis ombord på en majestetisk 787-9 Dreamliner. Etter en stopp i vakre Cape Town, begir de seg ut på et historisk øyeblikk – den første landingen av en 787 i Antarktis.

Denne ekspedisjonen representerer en union av teknologisk innovasjon og vitenskapelig utforskning. Dreamliner, som symbol på moderne luftfart, gir forskerne muligheten til å nå de mest avsidesliggende områdene på jorden i jakten på vitenskapelige oppdagelser.

Icelandair flyr norske forskere hjem fra Antarktis

Charter til Antarktisk

Når de gjør et kritisk stopp i Cape Town, vil forskerne bytte ut varmere breddegrader med den bokstavelige kulden i Antarktis. Denne ekspedisjonen markerer ikke bare en reise til det ukjente, men også den historiske første landingen av en  Boeing 787 Dreamliner i Antarktise strøk.

Følg med når dette ikoniske flyet, som representerer både teknologisk fremskritt og vitenskapelig lidenskap, skriver sitt navn i historiebøkene. En Dreamliner på vei til Troll-stasjonen i Antarktis – en reise som er like spektakulær som destinasjonen selv.

Troll-stasjonen har vært i operasjon siden 1990. Flyplassen der drives av Norge, som ble offisielt åpnet av Dronning Sonja i 2005. Flyplassen ligger på is og snø, og er 2500 meter lang, der den ligger 1200 meter over havet. Elleve andre land får lov til å bruke den, etter avtale med Norge.

Om Norse Atlantic Airways

Norse Atlantic Airways er et nytt flyselskap som vil tilby komfortable langdistanseflyvninger til en god pris, primært mellom Europa og USA. Selskapet ble grunnlagt av administrerende direktør og hovedeier Bjørn Tore Larsen i mars 2021. Norse har en flåte på 15 moderne, drivstoffeffektive og mer miljøvennlige flyr av typen Boeing 787 Dreamliner som vil betjene destinasjoner som New York, Florida, Paris, London og Oslo. De første flyvningene forventes å ta av våren 2022. Selskapets hovedkontor er i Arendal.

2 comments

Comments are closed.