Flyselskap

Norse sikrer seg dyr lånefinansiering gjennom våren og sommeren

first we take Manhattan amerikansk flytillatelse Norse Atlantic Airways Operasjonell Oppdatering Dyr lånefinansiering
Foto: Norse Atlantic – Facebook.

Norse Atlantic ASA har sikret seg en rullerende kredittfasilitet på 20 millioner dollar fra sine to største aksjonærer, Scorpio Holdings Limited og B T Larsen & Co Limited, som for øyeblikket kontrollerer henholdsvis 21,22 % og 18,88 % av selskapets utstedte aksjer.

B T Larsen & Co Limited kontrolleres til slutt av Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse. Fasiliteten demonstrerer den fortsatte sterke støtten selskapet har fra sine to største aksjonærer.

Fasiliteten vil gi Norse en likviditetsbuffer før de går inn i de mer kontantgenererende sene vår- og sommersesongene. Bufferen som Fasiliteten gir, kommer i tillegg til selskapets eksisterende kontantbeholdning. I følge selskapets årsrapport for 2023 utgjorde 32,6 millioner dollar per 31. mars 2024.

Dyr lånefinansiering

Fasiliteten er tilgjengelig for bruk frem til 15. oktober 2024 og inneholder vanlige bestemmelser om misligholdshendelser. Selskapet kan ta opp lån fra Fasiliteten fra og med i dag. Fasiliteten tilbys på markedsvilkår, er usikret, har ingen klausuler, vil ikke være amortiserende, og eventuelle beløp som trekkes vil bli tilbakebetalt innen 15. oktober 2024. Beløp som trekkes under Fasiliteten vil belastes med en rente på 15 % per år. Det vil påløpe et gebyr på 4,5 % per år for eventuelle ubrukte deler av fasiliteten.

Nå slipper flyselskapet å kjøre for aggressive kampanjer bare for å få inn penger.

Karl Johan Molnes. aksjekommentator til Finansavisen.

I et intervju kort tid etter nyheten om at Bjørn Tore Larsen og italienske Scorpio stiller opp med 20 millioner dollar i kreditt til flyselskapet Norse Atlantic der de to er største eiere.

Dyr lånefinansiering
Foto: Pixabay.com

Ny rute til Las Vegas

Norwegian Norse Atlantic Airways har også kunngjort en ny rute. Fra London Gatwick til den fascinerende byen Las Vegas. Med oppstart fra 12. september 2024, vil flyselskapet tilby reisende den pulserende energien i Las Vegas med tre ukentlige flyvninger.

Med lanserings priser så lave som £399 tur/retur, vil kunder som velger å reise med Norse til Las Vegas uten tvil føle at de har truffet jackpotten. Ruten har fått sitt helt eget lykketall 7 ved å navngi den til Norse-fly Z0777.

Las Vegas, kjent som “Underholdnings- og sports-hovedstaden i verden”, tilbyr et mangfold av attraksjoner som lover en uforglemmelig opplevelse for enhver reisende. Fra blendende underholdningsshows og førsteklasses spisesteder til verdensklasse kasinoer og overdådige feriesteder, tilbyr Las Vegas et mylder av opplevelser som fengsler og inspirerer. Med god verdi og komfort i både Norse Premium-kabinen og Economy-kabinen, vil Norse ‘utforskere’ ankomme opplagte og klare til å dra rett til legendariske landemerker som Bellagio-fontenene, High Roller Observation Wheel og den livlige Fremont Street-opplevelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.