Flyselskap SAS EuroBonus

Årskavalkade Scandinavian SAS

Foto: Cato M. Lien

Vi har i den kommende blog-posten forsøkt å oppsummere de viktigste hendelsene i flyselskapet SAS – Scandinavian som vi har publisert gjennom kalenderåret 2019. Listen er ikke komplett men er en oppsummering fra redaksjonen hos FrequentFlyer.no. Her er Årskavalkade Scandinavian SAS.

Kavalkade, festlig rytteropptog. Også fremføring av en samling melodier, scener, filmer o.l. fra et visst tidsrom eller av en bestemt type.

Januar 2019

Airbus A321LR SAS Årskavalkade Scandinavian SAS
Flyene skal i trafikk i fra 2020 og er mindre enn tradisjonelle langdistansefly, men kan fortsatt fly over Atlanterhavet. Airbus A321 Long Range – Pressefoto: SAS

I januar måned kunne vi lese at SAS har inngått en leasingavtale med ALC (Air Lease Corporation) på tre Airbus A321LR, som er et fly i kategorien ‘narrow-body’ og er spesielt utstyrt for å kunne fly lengre strekninger enn en vanlig A321neo. Flyet har en rekkevidde som er tilstrekkelig for å fly til det nordøstre USA, som er et av SAS viktigste interkontinentale markeder. I tillegg kan A321LR fly på destinasjoner i Canada, Midtøsten og India fra Skandinavia.

Du kan lese hele artikkelen her:

I tillegg kom første “klima-melding”, og SAS innførte klimakompensasjon for alle Eurobonus medlemmer.

Februar 2019

Årskavalkade Scandinavian SAS

SAS bringer det beste ved Skandinavia til South by Southwest.  Det mangfoldige arrangementet, som oftest benevnes som SXSW, består av konferanser, messer, film- og musikkfestivaler, og går av stabelen i Austin, Texas 8. – 17. mars. SAS flyr direkte fra Skandinavia til Austin, med CO2-kompenserte billetter, og står som vertskap i House of Scandinavia som er et kreativt samlingssted hvor man kan teste, smake og erfare det beste av fremtiden sammen med noen av Skandinavias mest innovative selskaper.

SAS vil presentere og promotere kreative ideer og det beste av skandinavisk kultur ved den amerikanske festivalen South by Southwest 2019 (SXSW), som er verdens største samling av kreative yrkesutøvere.

Les  hele artikkelen her;

Mars 2019

Birk Viking har litt

SAS arbeider med en kontinuerlig fornyelse av flåten. I løpet av sen-høsten 2019, vil den første A350-900 maskinen bli levert til selskapet. Det gjenstår leveranse av en Airbus A330-300 enhanced, og den ble første gang «spottet» i luftegården hos Airbus i Toulouse mandag 18. mars 2019.

April 2019

SAS åpner ny direkterute til Kyiv

SAS åpner en ny direkterute mellom Brüssel og Tromsø som direkte respons på den økte internasjonale interessen for byen Tromsø og Norges nordlige landsdel.

SAS vil fly med en Boeing 737-800 på lørdager fra januar til mars. Vinterperioden anses å være en spesielt attraktiv periode å besøke Nord-Norge, så SAS har gjort avtaler med aktører i reiselivet som vil bringe mange turister til «Nordens Paris», Tromsø.

Les hele artikkelen her;

Mai 2019

I mai kom nyheten om ruten til Kiev.  Den økte etterspørselen er også et resultat av at Ukraina har blitt et populært og kostnadsvennlig reisemål blant europeiske turister. Kyiv regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Det er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Fra Kyiv kan også Tsjernobyl besøkes.

Les artikkelen her;

Årskavalkade Scandinavian SAS

Juni 2019

De tradisjonelle tax-free vognene blir fjernet ombord fra SAS-flyene. SAS’ arbeid med bærekraft er omfattende, og inkluderer både store investeringer og en rekke miljøfremmende aktiviteter som for eksempel økt drivstoffeffektivitet, stadig mer biodrivstoff, og innovative løsninger som gir bærekraftige produkter og tjenesterI dette arbeidet mot økt holdbarhet så gjøres det grep for å redusere vekten på flyene.

Salg av taxfree-varer om bord har vært et populært tilbud, spesielt på lengre reiser. Men vi har også sett at kjøpsatferden blant reisende har endret seg over tid. I lys av en økende miljøbevissthet så har SAS besluttet å ta bort salg av taxfree-produkter. Med dette vil også totalvekten på flyet reduseres og følgelig også føre til reduserte utslipp.

Les artikkelen her;

Årskavalkade Scandinavian SAS
Rendering: SAS

 

Videre begynte det å komme nyheter rundt nye A350-900XWB. En årskavalkade SAS Scandinavian hadde ikke vært komplett uten. Reisende kan nå se frem til å utforske verden i det mest drivstoffeffektive og komfortable langdistanseflyet, Airbus A350. Det nye flyet er en milepæl i den omfattende fornyelsen av SAS-flåten som styrker konkurranseevnen og reduserer utslippene.

Snart kan SAS-reisende oppleve verdens mest moderne og drivstoffeffektive langdistansefly. 28. januar 2020 kommer det første av åtte nye SAS Airbus A350-fly til å gjennomføre den første offisielle langdistanseflyvningen mellom København og Chicago, en av de mest populære SAS-rutene. Airbus A350 flyene vil ha sin base i København, og flyene skal brukes på syv ruter det første året, nærmere bestemt til Chicago, Beijing, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong og San Francisco.

Les artikkelen her

Årskavalkade Scandinavian SAS  – august 2019

I august måned kunne vi lese nyheten om at SAS åpner ruten til Scandinavian Mountain Airport (SCR). Dette fant sted for bare dager siden. Foreløpig må britene som vil fly til fjellheimen lande i Oslo. Vi drar videre i vår årskavalkade Scandinavian SAS.

September 2019

Pressefoto: CPH

I september måned skjedde deg ganske mye. Det nye designet ble lansert 19. september 2019. Kun kort tid før dette fikk vi bekreftet at SAS hovedbase er og forblir København, når ruten til Los Angeles ble flyttet fra Stockholm.

Oktober 2019

SAS vant tilbake den viktige avtalen med Forsvaret. Som en naturlig del av denne avtalen ble Bardufoss igjen satt på rutekartet.

resirkulerbar emballasje
Foto: SAS.

November 2019

Mange hadde nok ønsket “kuben” eller New Nordic by SAS att skogen. I november kunne vi lese at denne forblir ombord, men i en mer miljøvennlig emballasje. Den største nyheten i løpet av året dukket først opp i desember, da det første flyet fra av totalt åtte Airbus A350-900 XWB landet i Skandinavia.

Tokyo Haneda
SAS Airbus A350-XWB dukker opp på ruten København – Tokyo Haneda

Desember 2019

Det første av åtte Airbus A350 har offisielt blitt en del av SAS-flåten, og fra 28. januar 2020 kan reisende oppleve verdens mest moderne og drivstoffeffektive langdistansefly. Med innovativ teknologi og design introduserer det en ny og mer miljøvennlig form for langdistansereiser til og fra Skandinavia.

%d bloggere liker dette: