Flyselskap Rutenytt

Ryanair: Etablerer base på Gardermoen

Etablerer base på Gardermoen russisk rulett Ryanair vurderer
Foto: Ryanair

Ryanair tar steget videre i å styrke sin tilstedeværelse i Skandinavia. Også denne gangen, som i Sverige, er hovedstadsflyplassen i fokus for utvidelse. Ryanair har søkt om landingsrettigheter for åtte nye ruter på Gardermoen med start fra sommersesongen neste år.

Det blir en klar økning i tilstedeværelsen på Oslo Lufthavn Gardermoen som i dag består av tre ruter. Ryanairs nye rutenett kan bli tøff utfordrer for alle tre flyselskapene, SAS, Norwegian, men kanskje fremfor alt Flyr, som har en prisfilosofi som ligner Ryanairs. Neste sommer vil de to lavpris selskapenes rutenett overlappe på seks destinasjoner: København, Berlin, Alicante, Malaga, Paris og Brussel. Men også Norwegian og SAS vil merke konkurransen i blant annet til Alicante, Brussel og Malaga, hvor alle de fire flyselskapene vil finne et marked.

Koronaviruset preger
Foto: Avinor Oslo lufthavn

Etablerer base på Gardermoen

Det som er interessant at Ryanair når trafikken i Oslo utvides kan fly det såkalte hovedstads-triangelet Oslo – Stockholm – København – Oslo. Det har vært en av hovedinntektskildene for SAS med et stort antall daglige flyvninger i hver retning. Selv om det har avtatt i betydning i dag, er det fortsatt et viktig linjenettverk. Skal Ryanair tjene inn, kreves det en ganske stram rutetabell, noe som kan tyde på at det etableres en base med fly og mannskap i Oslo, på samme måte som det nå er på Arlanda.

Dersom mønsteret fra etableringen på Arlanda gjentar seg, kan det også bli snakk om å bygge videre gradvis med flere destinasjoner. I den situasjonen er innenrikstrafikken i Norge et logisk skritt. Ruten Oslo – Trondheim er en av de største europeiske rutene og rutene til Bergen og Tromsø er også klart lønnsomme.

Illustrasjon: gcmap.com

Fra og med mars neste år flyr Ryanair følgende ruteprogram fra Oslo med elleve ruter: Arlanda, København, Berlin, Brussel, Stansted, Vilnius, Katowice, Alicante, Malaga, Palma og Paris Beauvais.

%d bloggere liker dette: