Flyselskap

Nyhet: Akbar Al Baker trekker seg som CEO for Qatar Airways

Akbar Al Baker har ledet Qatar Airways siden 1997! – trekker seg som CEO for Qatar Airways
Hans Excellence Akbar Al Baker kunngjør at han trekker seg som administrerende direktør for Qatar Airways etter å ha innehatt stillingen siden 1997. Al Baker har blitt godt kjent som en av de mest meningssterke toppsjefene i bransjen, aldri redd for å si hva han mener.
Han har måttet takle noen spesielt utfordrende omstendigheter mens han styrte Qatar Airways, fra blokaden av Qatar til COVID-19-pandemien og, mest nylig, en høyesterettskamp med Airbus angående A350, som senere ble løst på en vennlig måte.

CEO For Qatar Airways – litt historikk

Al Baker begynte sin karriere innen luftfarten i 1997 da han ble utnevnt til administrerende direktør for Qatar Airways. Før det hadde han hatt forskjellige roller innen Qatar Airways og annen luftfartsrelatert virksomhet.
Han er kjent for å ha en svært markant lederstil. Ofte blitt omtalt som en av de mest meningssterke og uavhengige toppsjefene i luftfartsbransjen. Han er ikke redd for å uttrykke sine meninger og står for det han tror på.
Al Baker har ledet Qatar Airways gjennom flere betydelige utfordringer. Herunder en regional blokade mot Qatar som påvirket flyselskapets ruter, samt virkningene av COVID-19-pandemien som hadde en enorm innvirkning på luftfartsindustrien som helhet.
Forhandlinger og konflikter: Han har også vært involvert i forhandlinger og konflikter innen bransjen, inkludert en høyesterettskamp med Airbus angående A350-flyet, som senere ble løst.
Arv og prestasjoner: Under hans ledelse har Qatar Airways vokst til å bli et av verdens mest anerkjente og prisbelønte flyselskaper. Selskapet har oppnådd høy anseelse for kvalitet og luksus i luftfarten.

1 comment

Comments are closed.