Flyplass Flyselskap

Dubai melder om “Business as usual”

Business as usual
Foto: Emirates

Emirates, og søsterselskapet flydubai har gjenopprettet normal drift etter kraftig regn forårsaket alvorlige oversvømmelser over De forente arabiske emirater tidligere denne uken.

Emirates kansellerte nesten 400 flyvninger og forsinket mange flere som følge av en rekordstorm som traff ørkenbyen Dubai på tirsdag, fortalte sjefen sjøl Tim Clark. På grunn av stormens innvirkning suspenderte flyselskapet innsjekking for passasjerer som skulle reise fra Dubai og stoppet transittoperasjoner gjennom Dubai internasjonale flyplass, en stor global reisehub, noe som etterlot tusenvis av reisende strandet.

Historisk ørkenstorm påvirker flytrafikken i Dubai

My Emirates Pass business as usual
Foto: Emirates.

Business as usual

Flyplassen har slitt med å vende tilbake til normal drift etter at stormen oversvømmet taksebaner, noe som tvang flydeler, forsinkelser og kanselleringer. Flydubai returnerte også til sin fulle flyplan fra Terminal 2 og Terminal 3 på lørdag etter værrelaterte forstyrrelser, sa en talsperson for flyselskapet. Clark sa at Emirates hadde delt ut 12 000 hotellrom og 250 000 matkuponger til berørte kunder. Han la til at det ville ta dager å rydde opp i køen av ombookede passasjerer.

De forente arabiske emirater har lidd under oversvømmelsene i flere dager, med veier mellom byen og Abu Dhabi fortsatt delvis under vann per lørdag. I Abu Dhabi møtte noen supermarkeder og restauranter produktmangel, og kunne ikke motta leveranser fra Dubai. Forskere har knyttet ekstreme værhendelser som tirsdagens storm til klimaendringer og antyder at global oppvarming vil føre til høyere temperaturer, økt luftfuktighet og større risiko for oversvømmelser i deler av Gulf-regionen. Mangelen på dreneringsinfrastruktur for å takle kraftig regn i land som De forente arabiske emirater kan sette dem i en særlig risiko for oversvømmelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.