Flyselskap

Eierene av det regionale flyselskapet Loganair legger selskapet ut for salg

Loganair overtar Newcastle selskapet ut for salg Loganair
Foto: Loganair.

Det britiske regionale flyselskapet Loganair ser etter nye eiere, har konsernsjefen bekreftet. Eierene av det regionale flyselskapet Loganair legger selskapet ut for salg.

Flyselskapet eies for tiden av Stephen og Peter Bond, men etter 25 år med investering i flyselskapet, inkludert de siste 10 som eneeiere, har de bestemt seg for å finne «en ny eier» for flyselskapet, sa administrerende direktør Jonathan Hinkles i et innlegg på LinkedIn 9. oktober 2022.

Det er av de beste grunner – Stephen er nå 72 år gammel og ønsker å trekke seg tilbake fra den daglige virksomheten. Dette er egentlig begynnelsen, midten og slutten av historien akkurat der.

Loganair er basert i Skottland og opererer 46 fly, for det meste Embraer ERJ-145, Saab 340 og ATR 72 og 42, på regionale ruter over Storbritannia og til Norge. Flyet har et særegent tartan-livery.

Hinkles la til at utsiktene var gode for Loganair.

Med Loganair som presterer sterkt som Storbritannias største regionale flyselskap, og vårt flåtefornyelsesprogram går rett inn i hjemmet og snart vil publisere årlige resultater som overgår alle andre britiske flyselskaper som har rapportert så langt, er flyselskapet vårt fast innstilt på det mest positive av veier for fremtiden.

Om Loganair – selskapet ut for salg

Loganair, Skottlands flyselskap, betjener 28 destinasjoner i Storbritannia og internasjonale ruter til Dublin, Bergen og Stavanger. Flyselskapet opererer over 1000 ruter hver uke med en flåte på 46 fly som spenner mellom 8 og 50 seter. Selskapet transporterer rundt 800 000 passasjerer hvert år. Les mer på www.loganair.co.uk

Etter konkursen av Flybe i mars 2020, benyttet Loganair anledningen til å begynne å operere noen av Flybes tidligere ruter. Dette for å utvide rutenettverket og samarbeide med nye flyplasser som Newquay, Southampton, Birmingham, Exeter og Belfast City.  Denne økningen i destinasjoner og ruter betyr at Loganair nå er den største operatøren av innenlandsruter i Storbritannia og også den største operatøren på Aberdeen lufthavn. Et flåtefornyelsesprogram ble satt på plass som erstattet Loganairs Dornier 328 med ATR 42 og 72 som øker kapasiteten på mange av Loganairs kjerneruter.