Flyselskap SAS EuroBonus

frequentflyer.no tester innreise i USA etter gjenåpningen av grensene

tester innreise i USA
Foto: SAS.

I dag tester jeg innreise i USA igjen for første gang etter pandemiens utbrudd. Jeg har ikke vært der siden januar 2020 og hvor jeg postet innlegget at «SAS suspenderer alle avganger til Kina». Det var en tur hvor jeg fikk testet SAS Airbus A350-900 XWB. Nå ser det ut som dagens tur vil bli fløyet med en eldre A330 men med den nye setekonfigurasjon. Flyturen er betalt med egne EuroBonus-poeng og det er ingen binding til SAS.

For ca. 3 uker siden lykkes jeg å bestille en award/bonusreise til Chicago. Jeg skal reise sammen med min eldste datter som i likhet med meg er fullvaksinert. Utreisen blir med SAS fra Oslo via København til Chicago. Hjemreisen foregår med Lufthansa og deres Boeing 747-8, i Business Class på «upper deck» via Frankfurt til Oslo. Prisen for reisen endte på 130K EuroBonus poeng + 1107 NOK i skatter og avgifter per person. Jeg har benyttet en «utløpt» SAS American Express Companion ticket til denne reisen. Skatter og avgifter ble selvsagt betalt med et kredittkort som opptjener EuroBonus ekstrapoeng.

Screen-shot – SAS online check-in dialog.

Det er foreløpig ikke muligheter for å foreta fullstendig check-in online, da Travel Ready Center (TRC) plattformen til SAS tydeligvis ikke er godkjent av amerikanske myndigheter. Derfor blir det oppmøte på Oslo Lufthavn 2 timer før avreise, men da får vi også testet «Gullstuen» som åpnet tidligere i høst.

 

ventetid tester innreise i USA
Foto: flychicago.com

Ryktene går om ventetid…

Det har vært mye skremselspropaganda om ventetid hos CBP – American Immigration. Her spiller amerikanerene med 100% transparens, og du kan følge ventetid tallene i nesten real-time via denne siden. Siden heter Airport Waiting Time (AWT), og har også statistikk på køtid ved sikkerhetskontrollen ved de største amerikanske flyplassene.

USA: Påregn «ventetid på opptil 8 timer» ved internasjonal innreise

 

fullvaksinerte turister
Foto: Pixabay.com

Tester innreise i USA

Hva kan man vente seg i USA ? Landet har vært hermetisert for stort sett alle utlendinger siden mars 2020.

Tall fra amerikanske myndigheter viser at prisveksten er den høyeste på 29 år. Kjerneinflasjonen, altså konsumprisindeksen sett bort ifra mat- og energipriser, steg 3,8 prosent det siste året per utgangen av mai. På forhånd ventet økonomene 3,5 prosent, ifølge Bloomberg. Ikke siden juni 1992 har tallet steget mer på årlig basis. Konsumprisindeksen som helhet var opp fem prosent i perioden, noe som er det høyeste siden 2008.

En viktig faktor til at inflasjonen er så høy nå er såkalte baseeffekter, altså lave priser grunnet pandemisjokket på denne tiden i fjor. Nå er gjenåpningen i gang, og den har kommet spesielt langt i USA, noe som gjør at spesielt tjenestesektoren og husholdningssektoren henter seg inn.

Saken oppdateres.

SAS øker antallet flyvninger til USA i takt med høyere etterspørsel

2 comments

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: